Zwanger: Update #5, 32 weken, aankopen en babywasjes

Deze week ben ik alweer 32 weken zwanger! Dat betekent: nog 8 weken tot de uitgerekende datum en nog 4 weken weken tot mijn verlof. Hoe ver zijn we inmiddels met de voorbereidingen? Ik vertel het je in dit artikel!

thumb_DSC_0062_1024

Allereerst over hoe het nu met mij gaat. In het vorige artikel vertelde ik dat ik behoorlijk last had van beenkrampen. Op aanraden van de verloskundige ben ik nu magnesium tabletten aan het slikken en heb ik zoveel mogelijk mijn benen omhoog. Dit helpt aanzienlijk tegen de krampen, waardoor we allebei meer nachtrust hebben!
Wel moet ik steeds vaker plassen, ik ga er gerust 2 keer uit ‘s nachts. Ook overdag maak ik vaak een wandeling naar de wc. Soms zelfs met maar 10 minuten er tussen.

Afgelopen week hebben we weer een aantal aankopen gedaan. Zo hebben we een box aangeschaft en ook maar gelijk opgezet. En we hebben een luieremmer gekocht. We hebben gekozen voor de Diaper Champ, dit een luchtdichte luieremmer waardoor de babykamer niet geheel gaat ruiken naar gebruikte luiers. Beide aankopen zijn behoorlijk aan de prijs in de babywinkel maar echt Marktplaats is onze beste vriend wat betreft de baby uitzet!

Verder schrok ik van de geringe hoeveelheid kleertjes dus heb ik nog het een en ander online gekocht. De babyuitzet is nu zo goed als compleet. Belangrijke dingen die we nog moesten hebben, heb ik afgelopen weekend online besteld en kunnen we volgende week ophalen in de winkel. Dit zijn hoeslakentjes voor het ledikant en de box, badje met standaard en kruiken. Afgelopen week waren bij de Albert Heijn de Pampers in de bonus dus die hebben we ook maar meegenomen.

Aangezien de weken langzaam doortikken, leek het ons handig om aan het geboortekaartje te beginnen. We hebben inmiddels een naam gekozen voor de kleine man dus met een proefgeboortekaartje komt het echt dichtbij!
Bij de webshop Lief, Leuk en Eigen hebben we een bestaand ontwerp laten aanpassen, waar we ontzettend blij mee zijn!

Komend weekend gaat Robin samen met mijn moeder behangen. Naast de babykamer gaan ze ook andere muurtjes in huis doen en dan is het huis klaar. De babykamer nog niet helemaal, we moeten nog een lamp uitzoeken en nog accessoires ophangen. Mijn oma is bezig met het maken van dekentjes, lakentjes en aankleedkussen hoezen dus die komen ook zo snel mogelijk, hoop ik!
Robin heeft ook gordijnen besteld, die komen over 2 weken. Dan kunnen we lekker slapen en ook de babykamer zal dan geheel donker zijn, ook overdag.

Afgelopen zondag heb ik de eerste babywasjes gedaan. Zo schattig om te zien, al die kleine kleertjes aan de lijn. Alleen de lakentjes voor het ledikant en de kinderwagen moeten nog gewassen worden. Het schiet al op!

Wat zijn jouw favoriete aankopen voor jullie kindje geweest? Heb je nog aanraders waar wij misschien nog niet aan gedacht hebben? Laat het me weten in de comments hieronder!

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.