Zwanger: update #1 jongen of meisje?

Inmiddels ben ik ruim 16 weken zwanger, het is niet te bevatten hoe snel het gaat! Ik praat je bij over hoe het gaat tot nu toe en we lieten een echo maken om te kijken of we een jongen of meisje krijgen!thumb_DSC_0151_1024

Vorige week woensdag ging naar de verloskundige voor controle. Mijn bloeddruk werd gemeten, ik werd gewogen en ik mocht het hartje horen. Sjonge, wat klinkt dat toch als een sneltrein, 150 slagen per minuut! Toen alles gecontroleerd was, maakten we gelijk een afspraak voor de volgende controle en de 20 weken-echo. Die is al over 4 weken. 4 weken! Dan ben ik op de helft!

We hebben al wel behoorlijk wat gekocht voor de baby uitzet, hier zal ik binnenkort een artikel over schrijven. Maar ik kan je zeggen, toen ik de eerste keer in een babywinkel kwam, schrok ik me een hoedje. Wat een bedragen! Op Marktplaats vind je alles en voor een redelijke prijs. Vaak zijn de spullen nog heel netjes omdat ze maar heel kort gebruikt zijn.

thumb_DSC_0153_1024
Ik zag bij Pret-a-pregnant hele leuke truien op Instagram, met The Mom en The Dad er op. Ik bestelde deze voor ons allebei, heel cheese, I know. Maar wij vinden het hilarisch. Bovendien heb ik niet zoveel truien en heb ik het snel koud, dus kan het nooit kwaad!

De afgelopen weken was ik blij dat ik niet meer de hele dag misselijk was en hoopte ik op het moment dat ik weer meer energie ga krijgen. Nou, ik kan je vertellen, dat moment is nog niet geweest helaas. Ik ben nog steeds heel erg moe en als ik te weinig/slecht slaap en ik moet de volgende dag vroeg, dan is ook de misselijkheid ineens weer daar. Wacht eens even, dat hadden we niet afgesproken!

Ik ben nog steeds niet opnieuw begonnen met hardlopen en mijn eetlust is nog niet optimaal. Ik heb niet veel honger en als ik dan honger heb, zit ik gauw vol. Geen gekke cravings gelukkig, gewoon normaal eten en meer koolhydraten dan normaal maar dat is het dan ook wel.
Van de week heb ik lekker 12 km in het zonnetje gefietst! Het was fijn weer even sportief bezig te zijn en heeeel fijn om van de heerlijke zon te genieten. Daarna was ik natuurlijk wel erg moe en dan zijn 3 trappen, om in je huis te komen, best veel kan ik je zeggen.

Afgelopen woensdag gingen we naar een speciale echo-kliniek om een geslachtsbepalende echo te doen. Ik vond het erg spannend en was ontzettend benieuwd! Robin en ik waren lekker met zijn tweetjes, dat vind ik zelf altijd erg prettig. Ik lig daar toch met mijn buik bloot en mijn broek halverwege mijn bovenbenen haha! De echoscopiste was heel vriendelijk en legde alles uit. Het kindje heeft geen hazenlipje, 8 vingertjes, 2 duimpjes en 10 teentjes. De maag zat vol met vruchtwater en een deel daarvan was zelfs al in de blaas, dus de nieren doen het ook. En toen was het moment daar…thumb_DSC_0154_1024

Een zoontje! Nou kunnen we druk aan de slag voor een jongensnaam en kunnen we eindelijk shoppen! Leuk!!

Hebben jullie een geslachtsbepalende echo gedaan of hebben jullie je laten verrassen bij de geboorte? Laat het me weten in de comments hieronder!

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

6 thoughts on “Zwanger: update #1 jongen of meisje?

 1. Ah,een jongetje!!! Wat leuk! En fijn dat hij gezond is en dat alles derop en deraan zit. Wel balen dat je nog zo moe bent en dat de misselijkheid nog niet weg is. Maar dat komt later wel weer goed. Denk aan jezelf en vergeet Robin niet. 🙂

  Veel liefs Yvonne

  1. Dankjewel, Yvonne! Ik doe rustig aan inderdaad. Gaat helemaal goed komen!
   Liefs, Raïsa

 2. Ahhh een jongen! Wij hebben met 13+6 weken een extra echo gehad en krijgen een meisje ?. Inmiddels 28+3 het gaat zo hard!

  1. Ah een meisje, wat leuk! Bijna 29 weken dus je bent al ruim over de helft, spannend! Succes met de laatste weken, geniet er nog even van!
   Liefs, Raïsa

 3. Alette Elburg says:

  Hoi as ouders! Wat leuk een jongetje!
  Wij hebben gisteren de 20-weken echo gehad. Ook altijd spannend. Maar ook bij ons 2e spruitje is alles goed! Wij weten nu -net als bij David – wat het wordt. Alleen proberen we het ons geheim te laten zijn ; -) Bij David is dit gelukt, dus denk dat het nu ook wel gaat lukken.

  Bij mij is ook nog niet zo lang de misselijkheid weg en komt nu langzaam de energie weer wat terug. Dus heb hoop !
  Veel plezier met het kopen van spullen en inrichten van de babykamer!
  En lekker genieten samen van de zwangerschap!

  1. Oh wat knap dat jullie het geheim kunnen houden! Ben heel erg benieuwd of jullie weer een jongetje krijgen of dit keer een meisje!
   Fijn dat alles er nu goed uit ziet en dat je je energie weer terug hebt. Dat geeft goede hoop 🙂
   Liefs, Raïsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.