Zwanger: kraamcadeau’s

Met ruim 39 weken op de teller, komt de geboorte van onze kleine man steeds dichterbij. Ook in onze omgeving worden er veel baby’s geboren. Naast dat er bergen tips zijn te vinden over kraamvisite en wat wel en niet te doen, heb ik vandaag wat tips voor kraamcadeau’s.

Het belangrijkste als je op kraamvisite gaat, is dat je rekening houdt met de ouders en het kindje, dat spreekt voor zich. Niet alleen in je gedrag (bellen van tevoren, niet te lang blijven, er niet vanuit gaan dat je het kindje vast mag houden) maar ook in je cadeautje. Jij kan iets wel heel erg leuk vinden maar uiteindelijk gaat het om de nieuwe ouders.
Wanneer je een geboortekaartje ontvangt, betekent het dat je langs mag komen om het kindje te bewonderen.  Echter, hou er rekening mee hoe hecht je bent met de ouders. Natuurlijk kom je graag langs maar gun de ouders en het kindje ook rust om aan elkaar te wennen.

Qua cadeautjes geldt ook: jij kan het wel leuk vinden maar wat vinden de ouders ervan? Houd rekening met de smaak en stijl van de ouders met het kiezen van je cadeautje. Maar ook of het handig is. Het kindje zal veel cadeautjes krijgen, dit ‘moet’ ook allemaal een plekje krijgen in huis. Koop dus niet te grote voorwerpen zoals grote knuffels maar ook niet te opzichtig als je bijvoorbeeld weet dat de ouders een zwart/wit interieur hebben.
Ook kan het handig zijn om cadeautjes te geven waar men echt iets aan heeft. Hieronder een aantal van mijn favorieten!

Schermafbeelding 2017-08-28 om 21.58.36gepersonaliseerd speenkoord van Blompetit.nl

Schermafbeelding 2017-08-28 om 22.01.09Koeka Babypurse extra Antwerp 

Schermafbeelding 2017-08-28 om 22.02.30Lodger Hopper Longsleeve slaapzak

Schermafbeelding 2017-08-28 om 22.04.41Happy Horse Rabbit Richie Musical

 

 

 

 

Schermafbeelding 2017-08-28 om 22.05.49Sophie de Giraf bijtring

Schermafbeelding 2017-08-28 om 22.17.24Houten rammelaar van Kleinedraeck.nl

Schermafbeelding 2017-08-28 om 22.11.14Hoes voor Stokke Newborn set

Weet je niet wat je moet geven? Vraag het de ouders zelf of geen een cadeaukaart van een winkel. Op die manier kunnen ze zelf iets uitkiezen of iets duurders uitzoeken en weet je zeker dat ze blij zijn met jouw cadeau.

Met welk kraamcadeau was jij het meest blij? En wat had men beter niet kunnen kopen? Laat het me weten in de comments hieronder!

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.