Zwanger: geboorte aankondiging DIY

Wanneer je kindje geboren is, mag de hele wereld het weten. In Nederland is dat vaak te zien aan de buitenkant van het huis met een ooievaar, slingers of een bord. Ik zocht wat rond op Pinterest en vond een leuke DIY voor de geboorte aankondiging.

thumb_DSC_0085_1024

De geboortekrans is een prima DIY voor de geboorte aankondiging en je hoeft echt niet heel erg creatief te zijn! Ik kocht het volgende:
een wilgenkrans 45 cm
– blauw lint
– porseleinen bordje ‘It’s a boy’  (Intratuin)
blauwe strikjes
krijtbordje

thumb_DSC_0082_1024

Het blauwe lint kocht ik Pipoos en wikkelde ik een paar keer om de krans heen. Ik koos voor lichtblauw omdat het mooi uitkwam met de kleur bruin van de krans. Het porseleinen hartje vonden Robin en ik bij de Intratuin. Het hartje maakte ik bovenin in het midden vast aan de krans.

thumb_DSC_0084_1024

De strikjes en het krijtbordje kocht ik bij Weddingdeco en moet je zelf nog aantrekken voor het uiteindelijke resultaat, best wel simpel. Op het krijtbordje kunnen we met een krijtstift de naam van ons zoontje schrijven.

Het leuke aan deze geboorte aankondiging vind ik, dat ik het zelf gemaakt heb. Het kostte relatief weinig tijd (buiten de spulletjes kopen) maar ik had toch weer wat te doen tijdens mijn verlof! Ook kan je de krans natuurlijk hergebruiken. Met verschillende feestdagen kan je de krans leuk versieren en ook bij de geboorte van volgende kinderen kan je de krans opnieuw gebruiken.

Maar wat kost dat dan?
Krans: €23,95
Blauw lint 9 meter: €2,99
Porseleinen bordje: €3,95
Blauwe strikjes: €2,50
Krijtbordje: €2,95

Totaal: €36,34.
De krans is natuurlijk een grote uitgave maar als je die hergebruikt de rest van het jaar/tijdens de feestdagen dan valt dat weer meer. Het blauwe lint is 9 meter en gaan we ook gebruiken om de ontvangen kaartjes op te hangen in de kamer.
Uiteindelijk denk ik dat het best mee valt, wanneer je een ooievaar in de tuin wilt of een bord wilt laten maken, denk ik dat je een stuk meer geld kwijt bent.

Hadden jullie een geboorte aankondiging in de tuin? Wat vind je van de krans? Laat het me weten in de comments hieronder!

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.