Zwanger: de babykamer

Een van de leukste dingen in de voorbereiding voor de baby, is toch wel de babykamer. Wij konden daar pas mee beginnen toen we in ons nieuwe huis zaten en nu is de kamer, op de lakentjes, gordijntjes en de lamp na, klaar! Kijk je mee?

thumb_DSC_0060_1024

Toen we hoorden dat we in september een jongetje verwachten, hadden we de meubeltjes al gekocht. We kochten de meubeltjes via Marktplaats en bespaarden hiermee 1200 euro! Het kamertje is nog verkrijgbaar bij Babypark en vonden we erg mooi maar wel behoorlijk aan de prijs. We waren dan ook erg blij dat we het op deze manier konden doen.

thumb_DSC_0062_1024

We besloten dat we een rustig kamertje wilden met marineblauwen accenten. Deze kleur vinden we beide erg mooi en kwam ook terug op onze bruiloft. Het behang kochten we bij Karwei en Robin heeft dit samen met mijn moeder gedaan. Ik vind het ontzettend mooi en chique behang. Doordat het wel erg donker is, hebben we er voor gekozen maar 1 muur te doen.

thumb_DSC_0067_1024

thumb_DSC_0065_1024

Mijn oma is druk bezig geweest met het lakentje, dekentje en aankleedkussenhoes, allemaal in marineblauw. De balans tussen het donkere blauw en de witte meubels vind ik erg mooi geworden. Ik denk dat ons mannetje hier ook lekker zal gaan slapen!
Het mandje op de commode is door een goede vriendin van mij gehaakt en de houder voor de billendoekjes kocht ik bij Babydump.

thumb_DSC_0064_1024

Het badje kochten we bij Babydump en de lampjes boven de commode zijn van Action en gebruikten wij ook op de bruiloft.  De tekening boven de commode is gemaakt door een goede vriend van ons en in de blauwe banner komt de naam van onze uk! De luieremmer is de Diaperchamp en zorgt ervoor dat de luiers geurloos worden afgesloten in de prullenbak. Rechts van de commode hangt zijn jasje, maar is nog een paar maten te groot en staat de luiertas helemaal ingepakt. Het kapstokje kreeg ik overigens voor mijn babyshower!

thumb_DSC_0063_1024

Het schapenvachtje is van Ikea en de meelzak beschreef ik zelf op een handlettering cursus.

thumb_DSC_0066_1024

De wandplankjes zijn van Ikea en vonden we leuk om op te hangen voor wat extra aankleding en leuke voorleesboekjes. Het konijn kreeg ik op de babyshower en hebben we ook in een kleinere versie, maar die staat, zoals je hierboven kan zien, in het bedje. De poster aan de zijkant van de kast is van Lovely Little Company. Het setje kleding is niet het eerste pakje maar wel een van mijn favoriete en kocht ik bij H&M.

thumb_DSC_0068_1024

Dit schilderijtje heeft mijn zus gemaakt. Het is een Frans wiegeliedje en ze maakte dit toen ze hoorde dat wij ons eerste kindje verwachten.

Dit is het kamertje voor onze kleine man! Hoe hebben jullie de babykamer aangekleed? Laat het me weten in de comments hieronder!

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

4 thoughts on “Zwanger: de babykamer

 1. Alette Elburg says:

  Leuk hoor die kamer! Mooi behang ook! Jullie kleine prins zal daar prinsheerlijk kunnen slapen! ?.
  Nog een paar weken en dan kun je hem in de armen sluiten. Sterkte met de laatste loodjes en vooral geniet!
  Ons wonder doet het erg goed en is inmiddels alweer 1 week oud. Het is een cliché, maar die gebroken nachten worden goed gemaakt door wat je er allemaal voor terug krijgt ??.
  Nogmaals sterkte en veel geluk samen ?
  Liefs Alette.

  1. Dankjewel! Nog gefeliciteerd met de geboorte van jullie kindje! Lekker genieten, wij kunnen niet wachten tot ons prinsje er eindelijk is!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.