Weekly Photos #83: 9 maandenbeurs en voorbereiding verbouwing

Al een hele tijd geleden dat ik Weekly Photos plaatste! Ik wil het weer gaan oppakken en daarom begin ik nu met foto’s van de afgelopen 1,5 week! Kijk je weer gezellig mee?

Donderdag
We gaan naar de Hornbach om een aantal spullen te kopen voor de verbouwing. Deze bouwmarkt is aanzienlijk groter dan we gewend zijn en Fabi vindt het prachtig.

Even onder de douche, die Fabi als ‘huisje’ had bestempeld.

Daarna doen we even wat kleine boodschappen bij Albert Heijn. Zoals je wellicht van de week hebt kunnen lezen, bestellen we onze boodschappen altijd en halen we alleen wat kleine dingetjes nog bij de supermarkt.

Deze 2 kleine jongetjes zijn zoooo gek op elkaar. Ze zoeken elkaar ook echt op en houden enorm van knuffelen samen, zo schattig!

Tijd voor een koffie met mijn favoriete ‘bijzondere’ paaseitjes, deze hebben zo’n harde buitenkant (beetje zoals de buitenkant van een M&M) en een praline vulling, super lekker.

Vrijdag
Even naar Ikea, we moeten namelijk heel veel bakjes hebben voor in de vriezer, in verband met de verbouwing… Ik vertel er snel meer over.

Daarna lekker rustig op de bank. The Lion King staat op Disney+ dus die ga ik samen met Fabi kijken. Hij vindt het prachtig!

Wel even de hyena’s wegjagen want die zijn niet leuk!

Ik bestelde dit roze pak en vind het echt super leuk. Heerlijk voor de lente. Als het weer nou nog even mee zou werken…

‘s Avonds ga ik met een zwanger vriendinnetje naar de 9maandenbeurs in Amsterdam. We eten daar ook. Deze karige maaltijd was best duur voor wat je kreeg en niet bijzonder lekker. Toen we bijna naar huis gingen, liepen we langs een La Place. Hadden we dat eerder geweten…

Op de beurs stond ook een stand met oliën van Young Living, waar je deze leuke diffuser kon winnen. Ik waagde natuurlijk een kansje voor de kindjes. Helaas niet gewonnen…

Even een proefritje maken op een elektrische bakfiets. Mega spannend maar bij het 2e rondje ging het al een stuk beter.

Zaterdag 
Weer kleding besteld, dit te leuke jurkje zag ik voorbij komen op Instagram en wilde ik ook meteen hebben. Het is simpel maar door de pofmouwtjes en kleur chique maar ook echt heel draagbaar. Heb je door dat ik enorm zin in de zon heb? haha

Even met Fabi een pakketje ophalen, we moesten best wel even wachten, want zaterdag, maar hij vermaakte zich prima.

Ik kookte een vegan curry, boordevol groenten. Bloemkoolrijst, wortel, paprika, prei, ui, taugé, peultjes, kokosmelk en plantaardig gehakt. Bijna alleen maar groenten, het was super lekker en vullend. Deze houden we erin!

Jup, volgende voorbereiding voor de verbouwing… De reserve koelkast naar binnen.

Zondag
We hebben een heerlijk lui dagje en Fabi kiest een ‘kleine Frozen’ uit om te kijken. Dit is een kerstfilm maar dat maakt niets uit. We vermaken ons wel.

Nog meer voorbereidingen…

Yes! De tv hangt in onze slaapkamer, na bijna 3 jaar haha. We moeten nog even een oplossing vinden voor alle kabels maar dat komt goed.

Kindjes slapen, Robin kijkt boven voetbal en ik kijk met een bakje chips The Crown. Ik heb dus echt al heeeel lang geen chips meer gegeten maar ik had er zo’n zin in. Ik koos de robuuste chips van Albert Heijn, vind ik dus echt de lekkerste.

Efteling zegeltjes! Fabi vond het fantastisch in de Efteling de laatste keer en vraagt wekelijks of we snel weer kunnen gaan. Dus we gaan hem erg blij maken (gelukkig vinden we het zelf ook erg leuk!)

Maandag 
Gezonde snack op kantoor aan het einde van de middag. Ik eet vaak 3 tot 4 stuks fruit, ik vind het erg lekker en het stilt vaak ook de zoete trek. Daarnaast vind ik het ook lekker om iets hartigs te knabbelen, nootjes zijn daar perfect voor!

Dinsdag
Ik maak ‘s ochtends deze couscous salade en ik doe het in het bakje als een soort pokébowl, daar blijft uiteraard in de tas niet zoveel van over hahah

Deze heerlijke lichte outfit zorgt ervoor dat ik echt zin krijg in de lente! Gelukkig vindt het weer dat ook en begint het zonnetje steeds meer te schijnen, fijn!!

Fabi en Ollie spelen ‘s middags lekker op de opvang. En wat is er dan leuker om met andere kindjes met speelgoed te spelen dat je thuis niet hebt!

‘s Avonds mag Fabi nog heel even beneden blijven als ik Ollie alvast naar bed breng. Hij is heel stellig dat hij niet moe is. Als ik naar beneden loop, hoor ik op de trap al dat het heeeel stil is beneden. Zo vind ik hem, met zijn stoeltje op de bank, onder een dekentje in een hele diepe slaap. Schatje!

Woensdag
Als de kindjes op bed liggen kijk ik nog een video van Doutzen Kroes op Youtube. Ik vind het zo leuk dat ze met haar kinderen Fries spreekt!

Donderdag
Mmm, een vers croissantje bij de koffie.

Ollie zit zo lekker te smikkelen, hij smeert wel altijd z’n broodje over tafel maar we proberen hem zoveel mogelijk zelf te laten eten.

Dit pakket komt binnen, allemaal energiebesparende producten voor in huis, gesponsord door onze gemeente. We kozen voor heel veel ledlampen, radiator folie en opzetstukje voor de kraan.

Ik ren voor het eerst sinds maanden weer, 5km achter elkaar in minder dan 35 minuten. Best trots!

‘s Avonds eten we soep en Fabi vindt het heel leuk om Ollie te voeren, zo schattig altijd.

Na het eten was het nog even tijd om in bad te gaan. Ollie zat sinds lange tijd weer alleen in bad en hij vond het prachtig!

Vrijdag
Lekker rollertjes smeren voor de weerstand, met essentiele olie.

Ollie en Fabi hebben matching outfits aan maar Fabi wil niet samen op de foto.

Daarna gaan Robin en Fabi samen een smoothie maken en Fabi mag de banaan snijden en in de blender doen. Verder gaat er nog een appel en blauwe bessen in, Fabi vindt het uiteindelijk niet lekker want ‘het is te koud’…

Rond lunchtijd gaan Fabi en ik samen naar de kapper, we hebben het achterzitje erop gezet en Fabi kan dus voor het eerst achterop zitten. Hij vindt het prachtig!

Daar zit hij weer, zo keurig stil. Maar jeetje, wat was het nodig dat hij naar de kapper ging, z’n haren zaten helemaal voor z’n ogen als er niks in zat.

Ik ook weer frisse coupe, ietsje korter en iets meer laagjes voor volume.

Snack momentje.

We zetten deze gasplaat te koop aangezien wij op inductie gaan koken. Eerst moet er natuurlijk een goede foto van gemaakt worden. Hij is gelukkig binnen een dag weg.

We gaan naar scouting voor de Jantje Beton collecte, Fabi vermaakt zich met alle Donald Duck boekjes.

Zaterdag
Lunchtijd met een heerlijke kop tomatensoep en wat crackers met kaas en komkommer. Dit is echt een combinatie die ik vroeger als kind heel veel at, kaas en komkommer. En ik ben daar weer helemaal bij terug. Zo fris en lekker!

‘s Middags gaan we even naar buiten, Ollie in de wagen en Fabi op z’n auto, het duurt 180 jaar voor we weer thuis zijn, aangezien hij z’n auto elke 2 meter ‘even moet parkeren’ maar we zijn wel even buiten geweest.

Tijd voor een verjaardag, gezellig bij de buren. Ollie wint iedereens hart met z’n lieve snoetje en verbaasd iedereen dat hij helemaal zelf zijn flesje kan drinken.

Het is zo gezellig, alle kinderen spelen samen boven (behalve Ollie uiteraard) en Fabi komt ineens naar beneden in een Ajax shirt en een Feyenoord broek, wel allebei lichtblauw dus een goede combi!

Dit was mijn outfit naar de verjaardag, ik wist niet helemaal of ik het leuk vond, deze zomerjurk met een panty, laarsjes en een spijkerjasje. Maar ik kreeg er veel complimentjes over (niet van Robin, die vond het niks haha).

Zondag
Ollie krijgt nu 2 voortanden en hoewel het pijn doet, ontdekt hij ook dat hij nu echt kan afhappen.

Fabi en ik doen dit spelletje, super leuk en hij is er heel goed in. Het zijn allemaal (tropische) fruit en groenten soorten en hij moet tellen hoeveel erop staan en bij het juiste cijfer neer leggen. Cijfers herkent hij nog niet maar tellen gaat heel goed.

Jaaaa, Oma is er weer! Na weken ziek zijn, komt oma weer oppassen, daar was iedereen heel blij mee. Ollie is overigens erg jaloers op Fabi’s koekje, zoals je kan zien, haha!

En omdat oma er was, konden Robin en ik, weer voor het eerst in 2,5 jaar, samen hardlopen. Ik liep 5 km (Robin 7 omdat hij steeds heen en weer liep in z’n eigen tempo en zo wel in de buurt kon blijven). Ik deed er iets langer over dan donderdag, maar ik had ook echt minder energie. Toch blij dat ik gegaan ben. Ik wil het nu echt blijven doen en dit is gelijk een stok achter de deur haha

Deze week hebben we een erg drukke week. Ik ga mijn nagels weer laten doen, de keuken gaat er uit, de muren worden gestuct in de keuken, Ollie heeft z’n eerste zwemles en Fabi in een nieuwe groep en zondag gaan we naar mijn moeder en bonusvader. Drukke maar leuke week!

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.