Wedding Wednesday: Trouwambtenaar

Toch wel een van de belangrijkste personen op je bruiloft; de trouwambtenaar. Zonder hem/haar zijn jullie niet in de echt (ja echt, DE echt) verbonden. Hij/zij vertelt een leuk verhaaltje over jullie en daarna leggen jullie de gelofte af. Vandaag vertel ik hoe het bij ons ging!thumb_IMG_5821_1024

Begin dit jaar werd er een kleine trouwbeurs op onze locatie georganiseerd. Nou hadden wij toen alles praktisch al geregeld maar het was een mooie gelegenheid om onze trouwlocatie nog een keer te bekijken en eventueel vragen te stellen. Toevallig stond daar een trouwambtenaar van de gemeente en konden we hem ook vragen stellen. We hebben anderhalf uur bijna zitten praten met de beste man, wat een vrolijke man! Die wilden we wel als trouwambtenaar. Op maandag gaven we onze voorkeur voor de trouwambtenaar door bij onze deelgemeente.

Normaal gesproken krijg je 6 weken voor de bruiloft te horen wie je ambtenaar wordt. Dus op vrijdag 22 april hoopten we een telefoontje te ontvangen van de trouwambtenaar van onze keuze. En ja hoor! We hadden geluk! De maandag erop, 25 april, kwam hij op de koffie. We dachten dat zo’n gesprek ongeveer anderhalf uur zou duren maar niets was minder waar…

Bijna 4 uur laten vertrok hij weer! In de tussentijd hadden we gepraat over van alles en nog wat. Uiteraard de noodzakelijke dingen zoals: de namen van onze ouders, onze namen nu en na de huwelijksvoltrekking, onze geboortedata en meer van de standaard ‘saaie’ dingen. Daarna kwamen de leukere dingen aanbod; hoe we elkaar ontmoet hadden, wanneer de vonk oversloeg, wanneer we dan echt een relatie kregen, wat mee viel en tegen viel en natuurlijk hoe het aanzoek ging.

Een heel leuk gesprek met soms moeilijke vragen. Zo wordt ons regelmatig de vraag gesteld waarom je wilt trouwen en waarom met deze persoon. Nu dus ook. Naast het feit dat ik dit een heel persoonlijke vraag vind, is het ook een kwestie van gevoel. Want natuurlijk heeft je partner heel veel goede eigenschappen maar om die nou op te gaan dreunen is ook zo wat. Het is het gevoel dat je partner je geeft en dat is soms moeilijk in woorden uit te drukken.

Ik ben ontzettend benieuwd naar ons verhaal tijdens de ceremonie. Nog 4 weken tot onze bruiloft, het komt nu echt dichtbij! Hadden jullie een keuze qua trouwambtenaar en waren jullie hier tevreden mee? Laat het me weten in de comments hieronder!

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

One thought on “Wedding Wednesday: Trouwambtenaar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.