Wedding Wednesday: Openingsdans

Een openingsdans, doen jullie het wel of niet? Het is natuurlijk een persoonlijke keuze op basis van jullie persoonlijkheden maar ook de danscapaciteiten van jou en / of je partner. En daarnaast, wil je het ook?

thumb_IMG_6175_1024dansvloer in de woonkamer

Wanneer jullie er voor kiezen om een openingsdans te doen, zijn er verschillende mogelijkheden. Gaan jullie voor rustig en romantisch ‘schuifelen’, voor hip en los of juist klassiek? En als de stijl gekozen is komt nog de vraag of jullie gaan improviseren, van te voren wel iets doorspreken eventueel met choreografie of zelfs danslessen…

Robin heeft zelf vroeger een tijd gedanst, ballroom en ik heb ook danservaring maar op een ander vlak. Ik heb namelijk aan moderne dans, showdans en een klein beetje klassiek ballet gedaan. Maar wel allebei ervaring, niet geheel onbelangrijk! We waren er dus al snel uit dat we een echte openingsdans wilden. Het liedje was ook niet moeilijk en met Robin’s ervaring, de danssoort ook snel gekozen.

Toen gingen er maanden voorbij… Maanden waarin we heel veel dingen voor de bruiloft regelden. Maanden waarin we niet echt meer dachten aan die openingsdans. Maar ja, op een gegeven moment komt die bruiloft echt in zicht en moet er iets gebeuren. Zo geschiedde. Afgelopen zondag gingen we dan eindelijk oefenen! We bekeken de videoclip op Youtube, luisterden de muziek en probeerden wat passen. Twee en een half uur later stond de intro voor onze dans vast. Het begin is er en we hebben nog ruim 6 weken voor hij helemaal af moet zijn. Spannend!

We zijn van plan om de komende weken een paar keer per week, even kijken wat haalbaar is, te oefenen. Het begin willen we blijven herhalen zodat we dat niet vergeten en proberen de choreografie steeds een beetje meer af te krijgen. Gelukkig hebben we nog even maar voor je het weet is het zo ver!

Een openingsdans, doen jullie het wel of niet? Het is natuurlijk een persoonlijke keuze op basis van jullie persoonlijkheden maar ook de danscapaciteiten van jou en / of je partner. Hebben jullie voor een openingsdans gekozen? Waarom wel of waarom niet? Laat het me weten in de comments hieronder!

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

6 thoughts on “Wedding Wednesday: Openingsdans

  1. Zit er wel een ‘lift’ in? ?

    1. Haha zo ver zijn we nog niet maar misschien iets kleins. Geen Dirty Dancing taferelen nog hahah

  2. Leuk om hierover te lezen. Wij hadden geen dans. 🙂

    1. Houden jullie daar niet zo van of hadden jullie er gewoon niet aan gedacht?

    1. Haha ik ook! Tot nu toe alleen een intro dus… To be continued…?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.