Wedding Wednesday: I found the gown

i said yesHet is alweer even geleden maar: I found the gown! I said yes to THE dress!

Samen met mijn moeder ging ik naar de winkel in Zwolle. Lekker een dagje samen in mijn hometown! Een trouwjurk kopen vind ik echt iets dat je doet met je moeder en je zus, helaas woont mijn zus op Sint Maarten dus kon zij er niet fysiek bij zijn. Gelukkig mochten wij, nadat ik de verkoopster lief had aangekeken, foto’s maken van de jurken die ik paste om naar mijn zus te whatsappen. Lang leve de moderne technologie!

De winkel waar wij naartoe gingen is een kleine winkel en een outlet. Dat wil zeggen, de jurken die zij verkopen zijn van de collectie van vorig jaar (nu hangen de jurken van 2015 in de winkel), maar wel met 60% korting van de orignele prijs. De jurken zijn daar tussen de 300 en de 900 euro. Dat is een schijntje voor een trouwjurk! Wel betekend het dat ze van elke jurk maar 1 exemplaar hebben en ze deze ook niet opnieuw voor je kunnen bestellen.

Omdat de verkoopster nog bezig was met een andere toekomstige bruid, legde ze ons kort het principe uit van de winkel zodat we zelf rond konden kijken. Ze vroeg mijn confectiemaat en vertelde dat ik op basis van mijn confectiemaat (36) kon kijken bij maat 34, 36 en 38. Maat 34 kan uitgelegd worden en maat 38 kan in genomen worden. Mams en ik liepen langs de rekken en al snel konden we de jurken niet meer tillen. 8 jurken had ik uitgekozen en inmiddels was ik aan de beurt!

Bij de eerste jurk wist ik al meteen: dit is hem! Maar omdat ik nog nooit eerder een trouwjurk aan had, wilde ik de andere jurken ook passen. Misschien was dit alleen maar: Oh mijn god, ik draag een trouwjurk!! Nadat ik de andere jurken ook had gepast, waarvan ik al bij een aantal gelijk heel hard ‘NEE’ riep, had ik nog een aantal jurken over. Van de lieve verkoopster mocht ik nog maar 2 jurken opnieuw passen. Dus dat werd schrappen in de laatste 4 jurken. Ik koos ervoor om de allereerste jurk eerst te passen. Eenmaal weer aan, kwam het gevoel weer terug: Dit is mijn jurk! Dit is de jurk waarin ik de liefde van mijn leven ga trouwen!

De andere jurk werd terug gehangen en ik liep nog even rond in mijn jurk. Ik heb gelukkig geen moeder of zus die hun mening opdringen. Ze kijken naar mij en hoe ik me voel in de jurk. Ze kennen mij door en door en weten wanneer ik me op mijn gemak voel. En zij waren het dan ook volledig eens met mijn keuze.

Het was een ontzettend leuke ervaring om dit samen met mijn moeder en zus te doen. Het was bijzonder om trouwjurken te passen. Met wie heb jij je trouwjurk gekocht of zou je dat doen? En wat denk je… Een paar weken geleden kon je zien wat voor jurken ik mooi vind, wat voor jurk denk dat het geworden is? Laat het me weten in de comments hieronder!

Liefs,

Raïsa

 

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

2 thoughts on “Wedding Wednesday: I found the gown

  1. Wat leuk dat je zus er op deze manier toch bij was. 🙂

    Mijn jurk heb ik samen met mijn moeder, tante en oma gekocht. Was heel bijzonder. Toen ik de jurk ophaalde ging m’n broertje ook mee en daar hebben we nog leuke foto’s van, dat m’n broertje heel trots kijkt. Lijkt al zo lang geleden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.