Wedding Wednesday: after holidays dip

Vandaag is het Driekoningen, dus het mag nog net: Allemaal een gelukkig, gezond, liefdevol 2016 (en daarna)!thumb_IMG_4583.JPG_1024

Oud&Nieuw 2014

 

December met alle feestdagen is weer voorbij; eerst Sinterklaas, dan de voorbereidingen voor Kerst, 2 dagen Kerst en dan Oud&Nieuw. Ik hou van de feestmaand! Ik hou niet echt van de winter, voornamelijk vanwege de kou maar naar december kijk ik echt uit. Daarna mag het wel weer lente/zomer worden.

Dit jaar kreeg ik in eens een raar gevoel tijdens Kerst. Het hele jaar kijk ik eigenlijk uit naar de Kerst. Krijg ik zin in de gezellig versierde huizen met lichtjes en het lekkere eten en samenzijn. En gelukkig, komt Kerst elk jaar terug. Maar toen begon ik te denken. We zijn nu druk bezig met de voorbereidingen van de bruiloft, iets waar ik sowieso al jaren naar uitkeek maar wat nu, sinds een half jaar, werkelijkheid gaat worden en vorm begint te krijgen. Iets waar we naar toe leven en ons enorm op verheugen. Iets wat heel bijzonder is en je maar één keer doet (als het goed is:)).

En dat is het hem nou juist; na maanden van plannen en voorbereidingen, na maanden van verheugen en fantaseren is DE dag daar, en dan… Dan is het na één dag voorbij en dan komt het nooit meer terug…
Nooit meer je trouwjurk dragen, nooit meer al die mensen die speciaal voor jullie zijn gekomen om jullie liefde te vieren, nooit meer dat bijzondere moment dat je je voor altijd verbindt aan de ander…

Gelukkig hebben wij nog een half jaar van voorbereidingen en vooruit kijken en moet onze grote dag nog komen. En natuurlijk heb je altijd de mooie momenten om aan terug te denken. Maar ik kan me goed voorstellen dat ik, net als in januari de after holidays dip, na de bruiloft een after wedding dip krijg. Het is niet ernstig want je hebt altijd weer andere mooie dingen om je op te verheugen maar je valt toch even een paar dagen in ‘een zwart gat’.

Ik ben dankbaar voor het feit dat ik met Robin ga trouwen en dat wij samen onze bruiloft kunnen voorbereiden. En met dat, hoort die dip er wel een beetje bij. Maar misschien komt de dip wel helemaal niet, wie weet!

Natuurlijk moet je dit artikel met een korreltje zout nemen, want er zijn natuurlijk veel ergere dingen in de wereld aan de hand. Maar af en toe is het best okay om toe te geven aan je gevoel en dit te delen met anderen, toch? Aan alle getrouwde vrouwen; herken jij jezelf hierin? Had jij last van een After wedding dip?
En ben ik de enige met een after holidays dip, of heb jij hier ook een beetje last van? Laat het me weten in de comments hieronder!

Liefs,

Raïsa

 

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

2 thoughts on “Wedding Wednesday: after holidays dip

  1. Ik dacht dat ook van te voren, maar hier is die dip nooit geweest. Niet na de bruiloft iig. We hadden een super mooie huwelijksreis, waar ik zwanger raakte van ons eerste wondertje en toen we een beetje gewend waren aan het papa en mama zijn gingen we voor nr 2… Weer snel zwanger en toen ons tweede wondertje een maand of drie was (twee en half jaar naar onze bruiloft) kreeg ik die dip. Want wat nu? Inmiddels weer ik dat er nog genoeg leuks te gebeuren staat! Ik snap je gevoel dus wel en wil je op het hart drukken op vooral lekker te genieten van de momenten en niet te veel vooruit kijken naar wat je allemaal nog wilt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.