Vliegen met kleine kinderen: onze ervaring

Afgelopen maandag kon je mijn vlog zien van onze eerste vakantie als gezin. In het bijbehorende artikel schreef ik kort over de vlucht, dat die bestond uit 2 delen. In deze blog wil ik vertellen over hoe de vluchten gingen en wat onze tips zijn voor een vliegvakantie met kleine kinderen. Maar elk kind is natuurlijk anders, dus kijk wat voor jullie goed voelt!

Aangezien we een intercontinentale vlucht hadden met een bestemming die niet heel vaak gevlogen wordt per week, hadden we qua tijden niet veel opties. Op zich maakte ons dat ook niet zoveel uit maar dit betekende wel dat onze vlucht vanaf Schiphol om 6.20 uur zou vertrekken en we dus om ongeveer 4.00 uur aanwezig wilden zijn.

Het was dus vrij vroeg, we hadden daarom van te voren alles al klaar gezet voor vertrek. Alle spullen zaten al in de auto, kleding lag klaar, eten voor onderweg stond ook klaar. Op deze manier maakten we het onszelf makkelijk om vroeg te kunnen vertrekken.

Tijdens de vluchten deden beide kinderen het heel goed. Fabi maakte het bewust mee en vond het dan ook wel spannend. Ollie vond het allemaal reuze interessant, al die mensen maar deed gewoon zijn eigen ding. Op de luchthavens hadden we Olivier in de draagzak en Fabian zat bij Robin op z’n nek. Alleen bij de gate, of een rustig (of afgesloten) stuk mocht Fabi zelf lopen. Dit om te voorkomen dat we hem kwijt raakten en zo kon hij toch zijn energie kwijt.

Voor aan boord hadden we allemaal lekkers, we hadden voor het opstijgen en landen lolly’s en verder konden we in het vliegtuig snacks pakken. Wij hadden geen cadeautjes meegenomen voor Fabi ter afleiding maar dat ging behoorlijk goed.

Wat we erg fijn vonden was dat we voor Ollie een wiegje hadden gekregen. Hier kon hij lekker in slapen en hoefde hij niet de hele tijd op schoot. De cabin crew regelde warm water voor de flessen en kwamen zelf aan met babyvoeding. Het is wel aan te raden dit wiegje van tevoren bij de luchtvaartmaatschappij aan te vragen, aangezien ze maar een beperkt aantal hebben.
Ook voor Fabi was er een speciale kindermaaltijd, wat erg fijn was.

Alle vluchten gingen heel erg goed en de kindjes hebben zich goed gedragen. Dit maakte de reis voor ons ook ontspannen. Ik denk dat het heel erg actie-reactie is. Door alles goed van te voren voor te bereiden, waren wij zelf heel relaxt en was er voor de kinderen dus ook geen reden tot paniek of stress. Dat is denk ik mijn belangrijkste tip!

Heb jij weleens gevlogen met de kinderen? En hoe oud waren zij tijdens hun eerste vlucht? Laat het me weten in de reacties hieronder!

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.