Update: Fabian 7 maanden

Fabian is inmiddels alweer 7 maanden dus het leek me tijd voor een update. Al eerder schreef ik een brief aan hem maar hij is in de tussentijd nog meer veranderd en gegroeid. Wat niet veranderd is, is hoe trots wij op hem zijn!IMG_1108

Hij leert elke dag iets bij en hij gaat met sprongen vooruit. We krijgen vaak complimentjes over hem omdat hij zo rustig is en vrolijk. Op de kinderopvang is hij zo relaxt, dat hij andere kinderen ook kan kalmeren als zij verdrietig zijn. Fabian lacht de hele dag naar iedereen, dus de eenkennigheid is nog niet begonnen.

Sinds afgelopen week zegt Fabian ‘mama’. Leek het eerst op een oefening, lijkt het nu toch meer gericht. Zo leuk om te zien. En natuurlijk trots dat zijn ‘eerste woordje’ ‘mama’ is!
Naast ‘mama’ heeft hij sowieso hele verhalen. Hij kletst de hele dag en soms ook in bed. Heel gezellig en ook als het om 6.00 uur begint vinden we het een stuk leuker begin van de dag dan huilen.
Doordat hij dus veel kletst, ook als hij in bed ligt, leggen we hem op zijn buik te slapen. Dan gaat hij namelijk niet spelen in bed maar daadwerkelijk slapen. Hij draait zijn hoofd goed opzij en als hij niet meer lekker ligt, kan hij zijn hoofd ook weer goed draaien naar de andere kant.

Fabian kan nog niet zitten maar dat was volgens het consultatiebureau geen probleem. Hij doet alles in zijn eigen tempo en is er al wel mee aan het oefenen. Hij duwt zichzelf vaak uit zijn TrippTrapp en als hij op de grond ligt op zijn rug dan duwt hij zijn billen omhoog.
Als hij op de grond ligt op zijn buik is het een heel ander verhaal. Voor we het weten ligt hij aan de andere kant van de kamer. Hij tijgert er op los, in z’n achteruit weliswaar maar toch!

Als het om eten gaat, heeft Fabi een enorme fear of missing out. Hij wil graag eten wat wij eten maar dat kan natuurlijk niet altijd. Hij gaat dan ook wel in grote stappen vooruit. De melk hebben we weer afgebouwd naar 180 cc 4 flessen en hij krijgt steeds meer echt eten. ‘s Ochtends krijgt hij een fruithap, ‘s middags bij zijn fles een boterham met kindersmeerkaas, pindakaas of avocado en ‘s avonds krijgt hij of een eigen groentehapje of hij eet mee van wat wij eten. Tussendoor krijgt hij weleens een koekje van de Kleine Keuken in z’n sabbelzakje of een maisfinger. Wat we hem ook voorschotelen, hij eet het allemaal. Hopelijk blijft dat nog heel lang zo!

Qua groei zit hij ook prima in zijn eigen curve. Hoewel ik pas vanaf 6 maanden maat 68 bij hem kon aantrekken en ik hem daardoor wat klein vindt, doet hij het goed. Hij is echt geen dikke baby, hij is zelfs vrij slank, vrij weinig spek aan hem. Maar zolang hij blijft lachen en eten en drinken, is alles goed.

Zo dat was de update weer! Ik ben benieuwd hoe ver jullie kindjes zijn met 7 maanden en welke maat ze dragen! Laat het me weten in de comments hieronder!

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.