The BreakfastClub #3: Dudok

Ondanks de zomervakantie, willen we wel ontbijtjes blijven testen. Deze derde locatie die we hebben bezocht, bezochten we dan ook maar met zijn tweeën maar mag zeker niet ontbreken. We bezochten onlangs Dudok in Rotterdam om een lekker ontbijtje te nuttigen!

IMG_8886

Dudok, bij velen bekend vanwege de appeltaart maar op Instagram zag ik een lekker ontbijtje langskomen. Uiteraard mag deze plek dan niet ontbreken in onze test en besloten we eens langs te gaan. Tot 12 uur kan je een ontbijtje nuttigen bij Dudok, dus je hoeft niet eens erg vroeg op te staan.
Wat wij erg leuk vinden, is als we een combinatie van de verschillende ontbijtjes kunnen proberen op de kaart. Dudok biedt dat! Wij kozen voor de Dudok Compleet, een plank met allemaal lekkernijen van de ontbijtkaart.

Voor 15,00 per persoon krijg je het volgende:
– koffie/thee
– verse jus d’orange
– wentelteefje
– croissant
– brood
– gepocheerd ei
– ham
– kaas
– avocado
– jam
– boter

Een uitgebreid ontbijt met wat ons betreft toch wel alle essentials.
Hoewel we even moesten wachten tot we onze bestelling kregen, was alles warm toen het geserveerd werd. Vanwege mijn zwangerschap wilde ik geen gepocheerd ei en kreeg ik een medium gekookt eitje, dat bijna te warm was om op te pakken.

We begonnen met de boterhammen. Dun gesneden, volkoren boterhammen met een lekkere krokante korst. De ham en kaas waren ook van erg goede kwaliteit. Daarna begonnen we aan de wentelteefjes. Goed gebakken en geserveerd met stroop. Deze staan ook los op de kaart maar ik was erg blij dat we zoveel afwisseling hadden, hierdoor was de zoetigheid niet overheersend maar wel zeer lekker voor erbij. Wentelteefjes maak ik zelf ook niet zo vaak thuis en vind ik een ware verwennerij!
De croissants met jam waren ook erg goed, evenals de jus d’orange. Leuk vonden wij de avocado, dat is natuurlijk ontzettend hip maar bij een ontbijt niet vaak geserveerd.

Overall was het ontbijt erg goed, ook voor deze prijs. Voordat wij het ontbijt bestelden, hadden wij al een kopje thee besteld. Deze werd uiteindelijk op de rekening niet apart gerekend maar bij het ontbijt in. Dat vonden wij erg netjes! We gingen er al vanuit dat dat misschien niet goed zou gaan. We zaten niet heel erg vol na het ontbijt, iets wat we na de vorige ontbijtjes wel hadden. Op zich niet erg en persoonlijk denk ik dat het komt doordat er een goede balans was tussen hartig en zoet.

Een lekker ontbijtje bij Dudok. Ben jij hier weleens geweest voor ontbijt? Wat mag er wat jou betreft echt niet ontbreken bij een ontbijt? Laat het me weten in de comments hieronder!

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

One thought on “The BreakfastClub #3: Dudok

  1. Klinkt goed!!!
    Ik vind avocado bij het ontbijt erg lekker. Ik combineer het dan graag met volkoren knackebrod met roomboter.
    Wentelteefjes heb ik veel te lang niet gemaakt. Heerlijk!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.