The Breakfast Club #1: Coffeelicious

Na de burgertests in Rotterdam en Zwolle, vonden we dat het tijd was om iets nieuws te testen. Al snel waren we er uit wat dat dan moest worden: ontbijtjes. En zo ontstond The Breakfast Club.

thumb_IMG_8228_1024

The Breakfast Club doe ik samen met de 2 vriendinnen waarmee ik de hamburgers testten. Op deze manier kunnen we gezellig bijkletsen, lekker eten en nieuwe leuke plekken ontdekken in Rotterdam. Het handige aan ontbijtjes testen is, dat het makkelijker is om af te spreken. Vaak in het weekend hebben we al andere plannen in de avond en dan was het lastig een datum te prikken.  Op zaterdag (of zondag) ochtend hebben de meeste mensen geen plannen dus is het de perfecte tijd om af te spreken. Bovendien, heb je daarna nog iets aan je dag omdat je al ‘vroeg’ op pad bent!

Afgelopen zaterdag was onze eerste ontbijt date en hadden we besloten om naar Coffeelicious te gaan. Coffeelicious zit in Dordrecht en in Rotterdam centrum en sinds kort ook in Breda. Ik volg hun op Instagram en zag daar zo’n lekker ontbijtje langskomen dat we daar wilden aftrappen met de test.

Zaterdag hadden we om 10 uur afgesproken en liepen we samen naar de Nieuwe Binnenweg, waar Coffeelicious gevestigd is. We waren de eerste klanten van de dag en hadden alle keuze voor een tafeltje. We besloten boven te gaan zitten en de serveerster vroeg gelijk of we iets te drinken wilde. Omdat het nog zo vroeg was, begonnen we met een kop thee. De menukaart werd op tafel gelegd maar lang hoefde we niet te kijken. Hoewel Coffeelicious super veel lekkere taartjes op de kaart heeft staan, kwamen natuurlijk voor het ontbijt. The Morning Glory om precies te zijn. Dit ontbijt (wat je hierboven ziet) is een gedeelde maaltijd vanaf 2 personen. Je krijgt per persoon een (witte) toast met roerei, een pancake met vers fruit en maple syrup en een scone met clotted cream en aardbeienjam. Ook zit er een warme drank bij naar keuze (thee, koffie, latte of cappuccino). Dit alles kost 10 euro per persoon.
Het is mogelijk om bij het roerei ook nog kaas, zalm of bacon te bestellen. Wellicht is het ook mogelijk om de toast van bruin brood te krijgen.

Het ontbijt was erg lekker en vulde goed. Het samen delen concept vind ik erg leuk omdat je nu van verschillende gerechten kan proeven in plaats van maar 1. Tijdens het eten hoorden wij dat het beneden drukker begon te worden en waren we extra blij dat we boven waren gaan zitten.

Wat we een klein minpuntje vonden, was dat er niet tijdens het eten werd gevraagd of we nog iets te drinken wilden. Wel kwam de serveerster langs om te vragen of alles naar wens was en nam ze de lege bordjes mee. Na het eten besloten we nog een kopje thee te nemen en daarna vroegen we om de rekening.

Toen we de rekening kregen bleek dat alle warme dranken gerekend werden, nadat ik dit had opgemerkt, kregen we direct zonder aarzelen een nieuwe rekening waar 3 drankjes afgehaald waren. Dit was erg netjes!

We hebben heerlijk genoten van het ontbijt en waren er gelijk over uit dat we ontbijten stiekem leuker vinden dan avond eten. Het enige minpuntje aan het ontbijt zelf, vonden we dat er geen vers sapje bij zat. Dit zou nog echt iets toevoegen. Maar al met al was dit een ontzettend goede prijs-kwaliteit verhouding en goede start van de ontbijttest van The Breakfast Club.

Ben jij ook zo gek op luxe ontbijtjes en ga je weleens uit-ontbijten? Ben je bekend met Coffeelicious of weet je nog een andere leuke plekken waar we de ontbijtjes kunnen testen? Laat het me weten in de comments hieronder!

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

2 thoughts on “The Breakfast Club #1: Coffeelicious

  1. Mmmm klinkt goed en lekker!
    Wist je dat je in een hotel vaak ook alleen voor een ontbijt terecht kunt?
    Soms moet je van te voren reserveren, maar echt niet altijd!

    1. Ja dat is zeker waar! Hotel ontbijtjes zijn zo lekker!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.