TBL – Travel Bucket List

Hoi!

IMG_2499Wanneer ik een reisprogramma op tv langs zie komen, krijg ik gelijk kriebels. Kriebels om er op uit te trekken, nieuwe landen en steden te ontdekken, heerlijk eten te eten, prachtige foto’s te maken, lange wandelingen te maken in de natuur.

Na dit te lezen klink ik als een reislustig iemand, dat al veel van de wereld heeft gezien. Maar niets is minder waar! Ik ben ook helemaal geen dare devil, toch wil ik nog veel van de wereld zien. Vandaag deel ik mijn Travel Bucket List met jullie!

Europa
Zweden: met name Stockholm lijkt me een prachtige stad. Ook de ongerepte natuur buiten de steden trekt mij enorm. Zweden heeft een landklimaat, dus in de zomer lekker warme temperaturen!

Duitsland: Berlijn, ik ben nog nooit in Berlijn geweest. Het lijkt me een mooie stad met veel geschiedenis. Ik ben dol op geschiedenis, vooral de Berlijnse muur en andere aspecten uit de Koude Oorlog wil ik graag bezichtigen, wanneer ik ooit naar Berlijn ga!

Frankrijk: Zuid-Frankrijk, de Côte d’Azur, de Languedoc, prachtig! Het water, de lavendelvelden, de kleine markten met lokale delicatessen, de bergen en de stranden. Kom maar op!

Spanje: Barcelona, Sagrada Familia en andere kunst, daar is Barcelona bekend om. Wederom een citytrip, waarschijnlijk niet te doen in één weekend maar gelukkig is het niet te ver weg, dus je bent zo heen en weer. Mijn vriend heeft hier familie wonen en wij hebben dan ook al meerdere malen de uitnodiging gehad om langs te komen. Ik ben erg benieuwd naar deze stad met ongelofelijke cultuur! If only we had the time and money.

Italië: er zijn vele plaatsen in Italië die ik graag wil bezoeken. Waaronder natuurlijk: Rome met het Colloseum, de Trevi Fontein en de vele geschiedenis uit de Romeinse tijd. Venetië, een bijzondere stad, waar bijna al het vervoer over het water gaat. Verona, waar het liefdesverhaal van Romeo en Julia zich afspeelt. Verder is de natuur in Italië ook heel erg mooi en kan je er dagen wandelen, fietsen en kleine stadjes ontdekken.

Kroatië: een land dat ik eigelijk alleen ken van reisprogramma’s. Een bijzonder land wat niet bij iedereen op het wensenlijstje staat. Zee, bossen en bergen, Kroatië heeft een rijke natuur. Ik zou dit land graag eens bezoeken in de zomervakantie, verblijven op een camping, steden bezoeken en varen.

Oostenrijk: Salzburg! Ik ben een groot musical fan, The Sound of Music kan dan natuurlijk niet ontbreken. Ik zie mezelf al de heuvels op rennen terwijl ik luidkeels zing: The hills are alive…England spring 2007 044

Noord-Amerika
Canada: de dennenbomen, sneeuw, bergen en het gehele jaar een kerstgevoel. Ik ben een koukleum maar dit land wil ik zeker eens bezoeken!

Verenigde Staten: New York, New York! The city that nevers sleeps. The Big Apple. De stad waar de wolkenkrabbers uit de grond gestampt lijken te zijn, waar de gele taxi’s af en aan rijden, een waar shopwalhalla en veel bijzondere wijken om te bezoeken. Manhattan, met de Upper East Side, Broadway, Rockefeller Center, Central Park en de musea, het Vrijheidsbeeld en Brooklyn. Een imposante stad waarvan je niet uitgerust terug komt, met alle indrukken.
Orlando, Florida. Mijn Disneyhart gaat sneller kloppen bij het horen van de naam Orlando. De pretpark hoofdstad van de wereld. Met 7 Disneyparken, verschillende parken van Seaworld en de Universal Studio’s. Jup, een overdosis aan pretparken zal het worden wanneer ik ooit naar Orlando ga!DSCF0448
Route 66: dolgraag willen wij graag de voormalige Route 66 rijden. Eerst was het idee met een camper, maar toen we de prijzen hier van zagen werd de wens: auto en motels. De Grand Canyon, Las Vegas en uiteindelijk Californië. Een reis om nooit te vergeten.

 
Sint Maarten: mijn zus woont hier, dus dat is natuurlijk een belangrijke reden om dit deels Nederlandse eiland te bezoeken. Eindelijk zien waar mijn zus woont en hoe haar leven daar is, de zee met veel watersport en eindeloze stranden. Echt een droomvakantie.

Bahama’s: een land dat ik alleen gezien heb in films, maar de stranden zijn om weg bij te dromen!

Afrika
Zuid-Afrika: het is niet overal veilig in Afrika, ook niet in Zuid-Afrika, toch lijkt me dit een mooi land om te bezoeken. Veel geschiedenis (I know, again), mooie natuur en de wilde dieren op safari niet te vergeten!

Woow, dat is een hele lijst met landen en steden die ik nog wil bezoeken! Europa is groot maar makkelijker vakantiebestemmingen dan een ander continent.
Natuurlijk heb ik ook een aantal steden en landen die ik al bezocht heb, maar graag nog eens wil bezoeken.

Londen, ik ben gek op deze stad! De mensen zijn er vriendelijk, je voelt je er echt welkom, het lekkere eten (jup I’m a sucker for the English cuisine), het eindeloze shoppen en natuurlijk musicals op West End en de vele bezienswaardigheden.

IMG_1799

Parijs, de stad van de liefde! Wederom veel geschiedenis, brede straten, mooie monumenten, vele musea en prachtige mode. En laten we vooral niet vergeten dat Disneyland Parijs vlakbij is :), perfecte combinatie van stedentrip en even kind zijn!

DSC05583Griekenland, ik ben één keer op Karpathos geweest, niet zo bekend eiland. Graag wil ik nog meer eiland bezoeken. Een strandvakantie met veel rust en lekker eten.

Kopenhagen, hier ben ik ook pas één keer geweest. Het heeft mijn liefde voor huisaccessoires aangewakkerd, ik ben dol op de Scandinavische stijl. De mensen in Kopenhagen zijn vriendelijk, modebewust en erg goodlooking! Het Deense eten vond ik niet zo’n succes… Gelukkig zijn er veel restaurants waar er voor iedereen iets te vinden is. Wel is Kopenhagen erg duur, zo kost een kopje koffie op een terrasje als snel 9 euro!P1020616

Wanneer ik eenmaal begin over mijn reiswensen, ben ik niet meer te stoppen. Respect als je het helemaal hebt gelezen!
Hebben jullie nog bijzondere bestemmingen om te bezoeken?

Liefs,

Raïsa

 

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.