Recept: Stoofpeertjes

Hoi,

December is dan wel voorbij, maar de koudste maanden moeten nog komen. Daarom deel ik vandaag met jullie mijn recept voor echte winterse STOOFPEERTJES!

Toen ik dit recept vorig jaar weer eens maakte, was het erg lang geleden dat ik dit at. Het is super lekker en niet alleen als toetje. Ik maak het vaak met rundvlees erbij (biefstuk bijvoorbeeld) maar ook op de kersttafel kon dit gerecht niet ontbreken! Toen maakte ik het met struisvogelbiefstuk. Het was een groot succes en we hebben erg genoten.

Alvast mijn excuses voor de crappy foto’s, zoals je misschien al hebt gelezen, is mijn fotocamera overleden en maak ik nu alle foto’s met mijn iPhone. Hierdoor zijn de foto’s van een mindere kwaliteit.

Wat heb je nodig (voor 4 personen)
– 1 tot anderhalve kilo peertjes. Ik gebruikte Wilde Gieseman peertjes.
– een halve liter zoete, fruitige rode wijn.
– 60 gram suiker
– 2 kaneelstokjes
– 2 stukjes citroenschil
– halve liter water

IMG_4476 IMG_4480Schil de peertjes en doe deze in een grote pan. Ik gebruikte een grote braadpan.
IMG_4479IMG_4481
Voeg de rode wijn, de citroenschil, het water en de kaneelstokjes toen. Zet dit anderhalf uur op laag vuur op, met de deksel op de pan. Roer af en toe en controleer of er nog genoeg vocht in de pan zit.
De alcohol in de wijn verdampt, dus daar hoef je je geen zorgen om te maken, behalve als je er direct bovenstaat hahah

De stoofpeertjes zijn heerlijk warm of koud te eten. Serveer het bij de hoofdmaaltijd met rundvlees of wild met bijvoorbeeld aardappelpuree.
Als toetje zijn ze warm lekker bij vanille of kaneel ijs.

Eet smakelijk!

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

3 thoughts on “Recept: Stoofpeertjes

  1. Je moet altijd Wilde Gieseman gebruiken, anders krijg je perenmousse. 🙂 In plaats van wijn kun je ook gewoon niks erin doen, houdt de smaak puur en de peren worden toch een beetje rood (komt door het ras). Maar rode Port is ook erg lekker. Verder kun je overwegen om er een kruidnageltje bij te doen. Ik doe dat zelf nooit, maar dan krijg je wel de ‘ouderwetse’ smaak. Gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.