Hoi!
Ja ik weet het, Sinterklaas is alweer weg, maar deze lekkernij is zo simpel en lekker dat hij prima voor de rest van de winter ook kan!
Deze speculaasrotsjes maak ik elk jaar voor Sinterklaasavond, en binnen 10 minuten zijn ze op!
Wat heb je nodig?
– Schuddebuikjes, 1 pak
– 3 repen Butterscotch chocola
– bakpapier
Laten we beginnen!
Breek de chocola in stukjes en doe dit in een kleine pan, ik heb een steelpannetje gebruikt.
Zet een iets grotere pan met water op, en doe de kleine pan erin.
Smelt de chocola au bain marie. Roer goed door, zodat het niet aanbrand.
Wanneer de chocola helemaal gesmolten is, doe je de schuddebuikjes erbij.
Bekleed een groot bord of platte schaal met bakpapier. Maak kleine hoopjes van het chocolade-schuddebuik-mengsel met 2 lepels en leg deze op het bakpapier.
Maak de pan leeg. Zet het bord met de speculaasrotsjes in de koelkast voor minstens 2 uur.
Heel veel langer kan je ze niet laten staan! Eet smakelijk!
Liefs,
Raïsa