Hoi!
Konden jullie in een van mijn eerste blogs lezen hoe je super-healthy-cruesli zelf kon maken, zonder toegevoegde suikers, heb ik vandaag weer een nieuw recept voor je!
Weer een cruesli, dit keer zit er honing in om het lekker krokant te maken! Laten we beginnen.
Wat heb je nodig:
– 400 gram havervlokken
– 200 gram ongezouten walnoten (of andere noten naar keuze)
– 4 eetlepels honing
– 4 eetlepels speculaaskruiden
– 200 gram pure chocola (optioneel)
– bakpapier
– oven
– mengkom
– bewaarbus
Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe de haver in een mengkom en hak de noten klein, laat ook wat grotere stukken noot over voor een lekkere ‘bite’. Meng de noten en de havervlokken door elkaar heen, voeg hier de speculaaskruiden aan toe. Het is handig om eerst alle droge ingrediënten toe te voegen, wanneer je de honing hebt toegevoegd is mengen namelijk lastig door de plakkerigheid. Nu kan je er ook nog voor kiezen om meer kruiden of noten toe te voegen.
Voeg de honing toe, roer goed door.
Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat, zet dit in de oven voor ongeveer 40-45 minuten. Elke 10 minuten even eruit halen om om te scheppen, zo voorkom je dat je cruesli verbrand.
Terwijl de cruesli in de oven staat, snijd je de chocola. Wanneer de cruesli afgekoeld is, kan je de chocoladestukjes er doorheen roeren.
Bewaar de cruesli in een pot of bewaarbus, op deze manier kan je het lang bewaren. Deze hoeveelheid is genoeg voor ongeveer anderhalve week.
Ik hoop dat je het net zo lekker vindt als ik! Eet smakelijk!
Liefs,
Raïsa
Hi! I would like to share your recipes on Volrecepten.nl. Adding your blog will make your content available to our users and send you some additional traffic.
You can add your blog from the main page in the Top Blogs section (Food blogger? Sluit je!).
Hope to see you there soon 🙂