Recept healthy cereal

Hoi!

Zoals ik al eerder schreef ontbijt of lunch ik graag met mijn homemade cruesli! Cruesli en andere ontbijtgranen zijn heel lekker, echter een stuk minder gezond dan je zou denken. Op veel verpakkingen staan dingen als: ‘vernieuwd recept’ ‘minder suiker’ ‘bewuste keuze’. Na wat onderzoek blijkt dat er in al deze producten suiker zit en vaak is dat nog het eerste ingrediënt ook!

Daarom besloot ik om het zelf te maken, door het te bewaren in een pot is het langer houdbaar en kan je er dus een tijdje van eten. Dit recept is echt foolproof, er kan dus niet zoveel mis gaan 😉

Wat heb je nodig:IMG_3497

 • havermout vlokken
 • ongebrande, ongezouten noten (mix)
 • koekenpan
 • pot om je cruesli in te bewaren

Oké, laten we beginnen!

Doe een paar handjes havervlokken in de koekenpan, je hebt hier geen olie of iets dergelijks bij nodig. Zet het op een laag vuur. Hak ondertussen de noten grof, je wilt niet hele noten en ook geen kruimels, een beetje naar eigen inzicht. Wanneer je dit gedaan hebt, kunnen de noten bij de haver. Dit bak je samen tot de haver een beetje bruin is gekleurd.

IMG_3498Ik deed elke keer een bodem havervlokken en 2 handjes noten, de pan moet niet te vol zijn, anders bakt het niet goed.

Laat het mengsel afkoelen op een bord, daarna kan je het in een pot doen. Erg lekker met yoghurt en vers fruit zoals banaan, appel, aardbeien of ander fruit wat je lekker vindt!  IMG_3550

 

Laat me weten wat je ervan vindt!

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

2 thoughts on “Recept healthy cereal

 1. Recept healthy cereal, klinkt super leuk!
  Ik ren morgen naar supermarkt om de ongezouten nootjes te halen!

  p.s. super leuk Raïs dat je je eigen website hebt!

 2. Dankje, Lianne! Ik vind dit echt een lekker recept 🙂
  Wat leuk je een kijkje neemt, ik hoop dat je me blijft volgen!

  En wat goed dat jij eindelijk je Wiscat hebt gehaald!
  xx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.