Pomms: de lekkerste frietjes van Rotterdam?

Hoi!

Precies een week geleden was het Koningsdag. Dat betekent een vrije dag, tenminste, als je niet in de zorg, hulpdiensten werkt of andere werkzaamheden hebt die niet onderbroken worden. Ik was dus wel vrij, maar vriendlief moest in de ochtend (tot 15.00 uur) gewoon werken.

Terwijl ik ‘s ochtends naar de Aubade was met mijn scoutinggroep (Fridtjof Nansen uit Barendrecht), de vrijmarkt bezocht en daarna weer rustig naar huis fietste, was vriendlief alle dronken droppies en andere pechvogels aan het oplappen. Toen hij rond 15.30 uur thuis kwam, besloten we om (samen met zijn beste vriend) nog naar de stad te gaan.

We kwamen bij een rustig café, aan de Coolsingel, waar een goede live band speelde en de sfeer goed was. Aangezien we redelijk laat in de stad waren, was het al snel tijd om een hapje te eten. Ik wilde graag een tentje uit proberen waar ik regelmatig langs loop: Pomms!IMG_4887

 

Pomms is een kleine frietzaak die gevestigd is tegenover (of naast, hoe je het bekijkt) de Bijenkorf. En dan ook nog eens de ingang van de make-up, dus je snapt het :).
Pomms leek mij altijd leuk omdat:
1. er schommels hangen om je patatjes te nuttigen
2. het er altijd druk is
3. ze biologische producten verkopen
Als het nou ook zo lekker smaakt, is het natuurlijk perfect!

Zoals jullie misschien wel weten, eet ik eigenlijk weinig koolhydraten, als ik dit een keer wel eet, moet het wel super lekker zijn. Anders vind ik het zonde…
Ik bestelde een portie friet mét en een kroket. Beide biologisch dus, en daarnaast zijn de frieten gemaakt van echte aardappel, het schilletje zit er zelfs nog op!

IMG_4907

De frietjes waren ontzettend lekker! Geniaal: de saus wordt niet over de friet gegooid (want; smeerboel en de onderste patat heeft niets) maar in een klein bakje, wat aan de ‘puntzak’ vast zit, zodat je kan dopen.IMG_4908Uiteraard, at ik dit op, op de schommel! Hoe cool is dat?!

Niet alleen de patat is super lekker bij Pomms, ook de medewerkers zijn super vriendelijk! Ze nemen de tijd voor je, als je saus op is kan je dit aangeven en krijg je nieuwe saus, wanneer er niet meer een ‘volle’ portie friet in de bak zit, krijg je dit wel alvast maar scheppen ze later verse, nieuwe friet bij! Daarnaast is de prijs ook niet zo hoog, ik was 4 euro kwijt voor patat mét en een snack. Bij Pomms hebben ze ook bijzondere, biologische limonades en vegetarische snacks zoals kroketten met geitenkaas.

Ja hoor, voor mij liever geen patat meer van Bram (Ladage, grote Rotterdamse frietketen), maar liever van Pomms. Als ik dan toch koolhydraten eet…

Voor de Rotterdammers onder ons: heb jij al eens bij Pomms gegeten en wat vond je er van? Voor de niet Rotterdammers: waar haal jij de lekkerste friet in jouw stad / dorp?

Liefs,

Raïsa

 

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

One thought on “Pomms: de lekkerste frietjes van Rotterdam?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.