Plog Disneyland Parijs 2019 (met vlog!)

Het is alweer even geleden dat wij naar Disneyland gingen. Maar vandaag deel ik nog een foto overzicht met jullie en onze vlog van ons magische weekend!

Op vrijdagochtend (eigenlijk nacht) ging om 03.00 uur de wekker en om 04.00 zaten we met z’n viertjes in de auto! Rond 6.45 uur maakten we onze eerste en enige stop, vlakbij Lille. Even ontbijten en dan gauw door!

Eenmaal in het Disneyland hotel aangekomen, keek Fabi z’n ogen uit! De grote kerstboom en het koekhuis vond hij prachtig.

Terwijl we aan het wachten waren op de check-in (het was vroeg en veel mensen kwamen aan rond 10.00 uur), verkende Fabi de lobby verder. De grote trap werd helemaal beklommen.

Eenmaal ingecheckt (over de koffers hoefden we ons geen zorgen te maken, die werden keurig uit de auto gehaald en op de kamer gezet), konden we het park in. Gelijk op de foto samen met de grote kerstboom nu het nog niet zo druk zijn.

Uiteraard gingen we ook even met z’n vieren op de foto met het kasteel.

Alles was al zo mooi versierd in de kerstsfeer!

Het kasteel vind ik echt prachtig, zelfs met de bewolkte lucht.

De kerstparade ging bijna beginnen en ik probeerde nog even een foto met ons viertjes te maken. Je wordt creatief 😉

Wat een leuke parade en wat een vrolijk en aanstekelijk liedje is het weer. Ondanks dat Fabi erg moe was, genoot hij toch wel erg van de parade.

Tijd voor lunch! We lunchten bij Bella Notte, mijn moeder en ik namen allebei een kindermenu, vandaar de Mickey vorm pizza en deelden dit met Fabi.

We deden nog wat attracties in het park en toen was het tijd voor ons eerste diner met Disneyfiguren in het hotel restaurant Inventions.
Fabi vond het erg spannend, ook door de vermoeidheid. Maar de Disneyfiguren waren erg lief voor hem en heel voorzichtig.

Toen ik ook even van tafel mocht van Fabi, kon ik even met Mickey op de foto. Ook de medewerkers van het restaurant vinden het geen enkel probleem om foto’s te maken en maken er gelijk een heleboel.

Ook Minnie kwam ik nog even tegen!

Mickey schoof ook nog even aan.

De desserts waren super lekker en er was zo veel keuze qua eten. Ook echt gezonde dingen.

Na het eten gingen we nog even zwemmen maar eenmaal terug op de kamer waren de dekens open geslagen, lagen er chocolaatjes op de kussens en deze leuke kaartjes voor Fabi om hem goedenacht te wensen.

Zaterdag
Na een heerlijke nacht slapen, liepen we om 7.30 uur de ontbijtzaal binnen. Weer bij Inventions, ditmaal zonder de Disneyfiguren. Het ontbijt was heerlijk en super uitgebreid. Dit was mijn eerste bordje maar ik ging nog terug voor gerookte zalm en roerei.
Tijdens het ontbijt hadden we trouwens parkzicht maar het kasteel was verdwenen door de mist!

Lekker het park in! Terwijl Richard en mijn moeder in de rij stonden voor Donald Duck. Vermaakten wij ons in het prieeltje.

Het resultaat van de foto met Donald!

Nadat we een fastpass haalden voor de Buzz Lightyear attractie, liepen we snel naar Pirates of the Caribbean. Fabi viel hier helaas in slaap en je ziet hem ook niet op de foto…

Maar in de Buzz Lightyear was hij weer helemaal wakker! Hij vond het mega leuk, aangezien hij recent ook alle Toy Story films gekeken heeft.

In het Studio’s park gingen we nog op de foto met Goofy verkleed als kerstman. Het was de eerste keer dat Fabi niet bang was. Alle figuren worden heel duidelijk geïnstrueerd, dus als je kind bang is, hoeft dit je niet tegen te houden.

Weer tijd voor diner, in Inventions, met de Disneyfiguren. Fabi zat op oma’s nek (ongeduldig) te wachten. Hij wilde handtekeningen in zijn boekje!

Zo van bovenaf was Minnie een stuk minder eng!

He Goofy! Jij hebt je snel omgekleed!

Even terug naar de kamer om Fabi’s speentje te halen. Hoe mooi is de spiegel in de lift?!

Onderweg terug naar de tafel kwamen we Minnie weer tegen (en op de achtergrond Kapitein Haak). Ook nu ging het weer goed, hoewel het nog wel een beetje spannend was.

Mmm, de desserts waren weer erg lekker. Macarons en Minnie Mouse gebakjes.

Mickey kwam ook nog even aan onze tafel een praatje maken.

Zoveel mooie spulletjes in het winkeltje…

Van oma kreeg Fabi deze mooie Woody pop (precies zoals in de film) en voor Ollie mocht hij ook iets uitzoeken. Dat werd Bullebeest, zo kunnen ze samen spelen.

Nog even terug naar het park voor de avondshow. Wat was het weer mooi, zo’n gave afsluiter van een magische dag/weekend.

En toen ineens had meneer een ander speentje. Na de avondshow is hij zijn speen verloren en moesten we een nieuwe kopen, gelukkig was de hotelwinkel nog open en kreeg hij zo een hele mooie Mickey speen.

Fabi had zo’n last van een dubbele oogontsteking, erg zielig. Maar om te voorkomen dat Woody het ook kreeg, moest hij maar oogdruppetjes!

Zondag
Ontbijt bij Plaza Gardens in het park, met de Disneyfiguren.

De mensen aan de tafel naast ons, waren zo lief om foto’s van ons te maken met z’n allen.

Hup! Het park verder in na het ontbijt. Dit beeldje bij Auberge au Cendrillon vind ik altijd zo mooi.

Ook het kasteel van deze kant nog op de foto gezet. Helaas waren Le Caroussel de Lancelot en het zwaard in de steen dicht…

De deurtjes rondom het doolhof van Alice in Wonderland, vond Fabi erg interessant. ‘Wat is hier, mama?’

Nog een meet&greet met Pinocchio en Gepetto. En toen gingen we weer naar huis.


Kijk hier nog onze vlog van dit magische weekend!

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.