Personal update: Fabian 5 weken

Afgelopen woensdag was Fabian alweer 5 weken bij ons. De tijd gaat zo snel, niet normaal! Vandaag praat ik jullie bij over de afgelopen 5 weken.

thumb_Fabian-3_1024foto: Marissa Koolwijk Fotografie

Fabian is thuis geboren na een snelle bevalling van 6 uurtjes. Ik had helaas erg veel bloed verloren tijdens de bevalling, 1,5 liter, dus ik had strenge bedrust voor 3 dagen. Gelukkig hadden wij een intens lieve kraamverzorgster die mij, Fabian en Robin heel goed verzorgde, het huishouden bijhield en in was voor een gezellig praatje. Door mijn bloedverlies kregen wij 2 dagen extra kraamhulp en na 10 dagen was het dan ook erg jammer om afscheid van haar te moeten nemen. We hebben al gezegd dat we haar weer willen bij een volgend kindje!

De eerste 2 weken was Robin nog thuis en konden we samen voor hem zorgen en lekker naar buiten met onze pup, Marly, die we een dag na de geboorte van Fabian kregen.
9 september zou mijn zus eigenlijk komen voor 2 weken maar door orkaan Irma kon zij helaas niet komen aangezien Sint Maarten (waar zij woont) compleet verwoest is. Robin moest 11 september weer werken, in de nachtdienst dus dat was wel even heftig. Gelukkig boden mijn jongere zusjes en moeder aan om te komen helpen dus dat was heel erg fijn!

Uiteindelijk kon mijn zus toch nog komen op 14 september, wat waren we blij om haar te zien. Altijd natuurlijk maar nu, met de hele situatie op Sint Maarten en je moeilijk contact kan krijgen, is het extra fijn om zelf te kunnen zien dat het goed met haar gaat. Ze bleef tot 30 september bij ons  en heeft ons naast heel veel gezelligheid gegeven ook heel veel geholpen met Fabian en Marly.

Fabian is een rustig en tevreden mannetje dat enkel huilt als er iets is. Gelukkig hebben wij het zo onderhand wel door wat er aan de hand is.
Hij groeit goed, was na 4 weken 600 gram boven zijn geboortegewicht en pakt alles vast wat hij vast kan pakken (haren, kleding, spuugdoekjes, kettingen). Gelukkig voor ons slaapt hij ook erg goed en niet alleen overdag. ‘s Nachts komt hij maar 1 keer voor een flesje en dat is pas rond 4.00-4.30 uur. Zo fijn dat wij dan ook 5 -6 uur aan een stuk kunnen slapen.

Ik ben gelukkig ook vrij snel hersteld van de bevalling, waar ik overigens heel positief op terug kijk. Ik kijk ook heel erg  uit naar dat ik weer mag sporten vanaf volgende week! En alle mijlpalen die gaan komen, het eerste lachje en het echte contact maken de komende weken. Maar voor nu mag hij ook nog lekker klein blijven en rustig aan doen met groter worden.

Hoe heb jij de eerste weken van je baby ervaren? Laat het me weten in de comments hieronder!

Liefs,
Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

2 thoughts on “Personal update: Fabian 5 weken

 1. Vijf weken alweer! Gaat hard hè?
  Een mooi mannetje. Fijn dat het zo goed gaat met jullie.
  Ezra is nu 8 weken oud en ook een zeer tevreden mannetje dat alleen huilt als er wat is. Slapen is helaas hier nog niet in zo’n mooi ritme. Ezra krijgt borstvoeding en komt, ook ‘s nachts nog om de 4 (soms 5 uur) . Mede door de borstvoeding heeft hij meer last van krampjes en slaat hij regelmatig dagen over qua poepen, wat nog meer krampjes veroorzaakt. Erg vervelend voor hem, want hij kan dan echt overstuur raken. Maar verder is hij erg relaxed en heel lief.
  Gelukkig is zijn grote broer ook gek op hem en erg lief. Neemt niet weg dat het best aanpoten is zo met 2 kindjes. Maar wel genieten vooral van de 2 lieverds!

  Blijf vooral genieten van Fabian. En ga op je gevoel af. Vaak werkt dat prima.
  Groetjes Alette

  1. Ja, bizar hoe snel het gaat! Voor ik het weet zit ik weer op kantoor in januari…
   8 weken al, dat gaat snel! Hopelijk gaat hij snel wat langer slapen ‘s nachts, dat is voor jullie ook wel fijn! Maar eerst van die krampjes af, dat is nog fijner voor jullie allemaal.
   Lekker blijven genieten, dat doen wij zeker ook!
   Liefs, Raisa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.