Onze verbouwing: de keuken

Zoals je al hebt kunnen lezen en zien, zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor onze verbouwing. Vandaag wil ik jullie vertellen wat we gaan doen en waarom!

Een  verbouwing klinkt heel groot maar het valt best mee. We krijgen namelijk een nieuwe keuken! Dit vraagt wel de nodige voorbereidingen en planning vandaar dat we daar de heel veel mee bezig zijn.

Toen we bijna 3 jaar geleden in dit huis kwamen wonen, vonden we de keuken te klein. Ik weet nog goed dat ik met mijn zus de keukenkastje stond in te ruimen en me hardop afvroeg waar ik alle spullen moest laten… De kastjes waren smal en klein en onvoordelig geplaatst en er was weinig werkblad. Eenmaal de keuken in gebruik genomen, kwamen we achter nog meer dingen die we niet fijn vonden. Namelijk: de afzuigkap was voor op de verkeerde hoogte waardoor we heel vaak ons hoofd stoten en de hoogte van het aanrecht was ook te laag. Waardoor je als je lang bezig was, best last van je rug kreeg. Niet ideaal…

Toen we 2 jaar geleden de kozijnen lieten vervangen, besloten we de tuindeur in de keuken dicht te maken zodat we op termijn de keuken konden verbouwen en er een u-vorm van konden maken. En die tijd is nu gekomen! We gaan alle punten aanpakken waar we niet tevreden mee waren. Volgende week zal de oude keuken verwijderd worden en de laatste week van maart zal de nieuwe keuken geplaatst worden.

De nieuwe keuken heeft een vriezer en een koelkast van beide 122cm, een carousel kast voor de pannen, een inductiefornuis met 5 pitten, veel meer kast en werkruimte door de u-opstelling en hij is heel ruim. Ik kijk er enorm naar uit dat we straks de nieuwe keuken hebben die we zelf hebben samen gesteld!

We zullen dus 2 weken zonder keuken, wat behoorlijk wat voorbereiding vraagt. Zo kook ik nu allemaal maaltijden voor in de vriezer die we kunnen opwarmen in de magnetron zodat we elke dag een gezonde maaltijd hebben met veel groenten. Twee avonden eten we bij iemand anders en we eten 1 keer frietjes en 1 keer broodjes knakworst. Lijkt me best prima te doen.

Heb jij wel eens een verbouwing gedaan in huis? Ik ben erg benieuwd hoe het bij jullie is bevallen!

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.