Ons weekmenu

Ik vind het altijd erg leuk om bij andere mensen te zien wat ze zoal eten in een week. Ter inspiratie voornamelijk voor onze eigen maaltijden maar ook gewoon om te zien wat andere mensen koken als ze weinig tijd hebben of juist wat meer. Vandaag deel ik ons weekmenu met jullie. En hoe wij de boodschappen aanpakken…

Sinds een aantal maanden bestellen wij onze boodschappen online, via Picnic. Dit scheelt behoorlijk wat tijd in de week. Aangezien ik op mijn vrije dagen vaak alleen ben met de kinderen en ik vond het dan altijd behoorlijk wat gedoe om de weekboodschappen te doen met 2 karren.  Ik vind het ideaal om de boodschappen online te bestellen. Bij Picnic bestel je via een app. De hele week gooi ik boodschappen in mijn virtuele wagentje en op woensdag bestel ik de boodschappen meestal voor vrijdag.
Ik ga ook nog wel eens naar de Albert Heijn voor aanbiedingen en vers fruit. Maar over het algemeen bestellen we voor de hele week online. Dit zorgt er ook voor dat we minder impuls aankopen doen en daardoor makkelijker binnen het ‘budget’ kunnen blijven.  Wil je ook een keer bij Picnic bestellen? Met code RAISA255 krijg je 5 euro korting op je eerste bestelling!

Zaterdag
Curry. Ik maak een curry met vegetarisch gehakt, heel veel verschillende groenten, kokosmelk en bloemkoolrijst. Erg lekker en gezond!

Zondag
Tomatensoep met stokbrood. De tomatensoep maak ik met  tomaten, paprika en wortels. Hierdoor is hij vrij dik en zit hij boordevol groenten.

Maandag 
Restje rode kool uit de vriezer. Robin heeft een late dienst en dan vind ik het altijd makkelijk om iets op te warmen. De kindjes eten al op de opvang, dus ideaal!

Dinsdag 
Nasi van bloemkoolrijst met gebakken ei. Ook vanavond heeft Robin een late dienst, dit heb ik in het weekend al klaar gemaakt dus kan ik zo opbakken. Wederom heel veel groenten en vegetarisch. Eigenlijk zijn alle maaltijden tot nu toe vegetarisch omdat ik geen vlees bij de rode kool heb.

Woensdag
Broodje Falafel. De laatste dag dat Robin late dienst heeft en weer een vegetarische maaltijd. Wij eten wel vlees thuis maar als ik alleen ben met de kindjes. probeer ik vaak wel vegetarisch te eten.

Donderdag 
Pasta bolognese. Deze pastasaus heeft dezelfde basis als de tomatensoep maar dan met minder water en rundergehakt. We eten hierbij volkoren macaroni en natuurlijk geraspte kaas!

Vrijdag 
Spruitjes stampot met zoete aardappel en hamburger. Super lekker en makkelijk recept en altijd een succes bij de kindjes. Een recept dat sinds ik het gevonden en aangepast heb, regelmatig bij ons op tafel staat.

Ik ben benieuwd! Wat staat er bij jullie regelmatig op het menu? En bestel je je boodschappen ook (weleens) online of ga je liever naar de winkel? Wil je Picnic ook een keer proberen? Vergeet dan niet mijn kortingscode RAISA255 te gebruiken!

Veel liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.