NN Rotterdam Marathon 1/4

Hoi!

IMG_0002Gisteren liep ik mee met de 1/4 marathon van Rotterdam. Sinds de kerst heb ik hiervoor getraind, echter de afgelopen maand had ik (bijna) niet getraind, op afgelopen dinsdag na, een rondje van 8km. Die voelde ik flink in mijn linker scheenbeen, dus ik was behoorlijk zenuwachtig op zondagochtend.

Om 8.00 uur zaten wij al in de trein richting het centrum. Het was al erg druk in de trein met allemaal mensen in hardloopkleding, erg leuk!

Nadat ik mijn startnummer had opgehaald in het WTC, liep ik met vriendlief mee naar het NH Atlanta Hotel, waar hij zijn duopartner zo ontmoeten voor de Business Duo Marathon. Hij liep voor een ander bedrijf de eerste helft van de marathon.
IMG_0001Hierna heb ik mijn startnummer even opnieuw gedaan hoor, hij zat wel erg scheef! haha

Om 9.20 stond ik in mijn startvak te wachten op de Blaak, wave 3. Het was nog best even wachten, maar er was leuke muziek en er kwamen steeds meer lopers bij in het startvak. Onze wave startte pas om 10.15 uur. Maar ik stond helemaal vooraan, dus ik kon gelijk van start!

De eerste km ging ik veel te hard van start, 5 minuten voor 1 km. Dit voelde ik meteen daarna, en mijn benen en longen sloegen keihard terug.
Er was veel muziek langs het parcours en veel toeschouwers. Bij de Kralingse Plas werd het steeds minder, de muziek was weg, waardoor het best zwaar werd met de wind. Gelukkig, in de laatste bocht stond een collega me aan te moedigen.

De laatste paar kilometers vond ik erg zwaar. Ik heb een klein beetje gewandeld en uiteindelijk hand-in-hand de finish gehaald met een vrouw die ik helemaal niet ken! Het was een hele leuk ervaring, de verbroedering tussen alle lopers, het publiek (dat af en toe wel wat enthousiaster had gemogen, zeker op de Coolsingel), mijn mams die mij (uiteraard) tussen die duizenden lopers herkende en heel hard riep en de medaille niet te vergeten! Mijn tijd van 1.14 uur, wil ik volgend jaar graag verbeteren (dit jaar heb ik mijn streeftijd niet gehaald) dus ik ga alvast trainen!11130129_888425127880881_2679268036848691355_n

Heb jij weleens mee gedaan aan de Rotterdam Marathon of een andere wedstrijd? Of vrienden/familie aangemoedigd?

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

One thought on “NN Rotterdam Marathon 1/4

  1. als toeschouwer vond ik het heel leuk om bij de start en finish te zijn van de Rotterdam Marathon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.