My first Rotterdam Running Crew experience!

Hoi!

Gister, woensdag 3 september, liep ik samen met 2000 Rotterdamse sportievelingen een rondje rond de Kuip.IMG_3614

Wat is Rotterdam Running Crew?

De Rotterdam Running Crew is vorig jaar in oktober begonnen, zij lopen elke eerste woensdag van de maand een rondje van 3, 6 of 9 km op een bijzondere locatie in Rotterdam. Via social media wordt er informatie verstrekt en kan je je opgeven.
Gister was de 10e keer dat zij een rondje liepen. Speciaal voor deze 10e editie wilden zij graag een bijzondere locatie! Wat is er nou een betere locatie voor de 10e keer dan in de Kuip? En wat een succes, was het! Meer dan 2000 mannen, vrouwen en kinderen liepen mee. Ik loop sinds 3 weken een paar keer week 10 km, dus voor mij werd het 9 km. Samen met een vriend trotseerde ik de trappen van het stadion.

Ik zal het maar gewoon eerlijk zeggen, het was ZWAAR!! Eerlijk waar, mijn eigen rondje op de 10 km is een stuk minder zwaar. Ik loop dan mijn eigen tempo met een beetje hoogte verschil, in de wind. Dus 9km is te doen, zou je zeggen…

We begonnen met een rondje om het stadion, vervolgens liepen we door NS station Rotterdam Zuid (trap op, tunnel door, trap af), rondje op het (kunst)gras van de Kuip, trappen op naar de bovenste ring, trappen af… enzovoort enzovoort. Die trappen nekten me echt, tjonge wat was dat zwaar. Voor elke bocht stonden we stil, voor elke trap stonden we stil.

Maar het was super leuk, de sfeer zat er goed in! Er werd vrolijke, oppeppende muziek gedraaid, iedereen was in een goed humeur en het weer liet ons niet in de steek!

Halverwege hadden we een korte pauze, dit was bij de Moskee, vlakbij het Varkenoordseviaduct. De mensen van de Moskee hadden een grote tank water buiten gezet, zodat wij even op adem konden komen. Erg aardig!

IMG_3615

Hoewel wij dus de 9km liepen, denk ik dat wij niet verder dan 1,5 km van de Kuip verwijderd waren.

Via deze weg wil ik de Rotterdam Running Crew nogmaals bedanken voor dit geweldige initiatief en een leuke avond!

 

Liefs,

Raïsa  IMG_3621

 

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

One thought on “My first Rotterdam Running Crew experience!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.