Moving Monday: nieuw huis, wat doen we anders?

Ons nieuwe huis is nog niet helemaal klaar maar we wonen er inmiddels alweer bijna 2 maanden! De tijd is zo snel gegaan. Ik laat nog geen foto’s zien omdat het nog niet helemaal af is dus die houden jullie nog te goed. Maar vandaag vertel ik wat we anders doen in ons nieuwe huis.thumb_IMG_8618_1024

Ons vorige huis was behoorlijk wat ouder en ook de spullen die we hadden waren niet nieuw of duur. We hebben nu alles samen uitgezocht en nieuw gekocht en daardoor zijn we extra zuinig.

De keuken en badkamer zijn een stuk nieuwer in dit huis en daardoor ziet alles er frisser uit. Dit willen we natuurlijk wel zo houden! Elke avond maken we dan ook het fornuis schoon en 1 keer per week sop ik de badkamer. Een mooie glazen deur met kalkaanslag ziet er natuurlijk niet uit en binnen 15 minuten blinkt alles weer mooi. Dus het is maar een kleine moeite!

We ruimen meer op. In ons vorige huis hadden we weinig ruimte voor de hoeveelheid spullen. Nu hebben we 3 verdiepingen dus veel meer ruimte om alles op te bergen en daardoor heeft alles een eigen plekje gekregen. De boodschappen gaan gelijk in de trapkast, we hebben een grote kledingkast waarin we alles kunnen opbergen, een schuur voor al het gereedschap en extra boodschappen en op zolder hebben we knieschotten waar we kerstspullen en vakantiespullen op kunnen bergen. Oké, toegegeven, de zolder is nog wel een rommeltje omdat we dat nu voornamelijk gebruiken voor de was en nog de laatste dozen maar dat komt ook nog wel!

We eten nu elke avond aan tafel. Met de extra ruimte die we hebben beneden, hebben we een fijne eetkamer kunnen creëeren. We hebben een lange, houten eettafel van 2 meter lang en 1 meter breed met 6 stoelen. Omdat we er zo blij mee zijn en samen (straks al gezin) de maaltijd willen nuttigen, zitten we elke avond aan tafel. In ons vorige huis hadden we niet echt een fijne eetkamer en aten we daarom vaak op de bank. Dit is dus een grote verandering maar we genieten er wel van elke avond. Even een momentje quality time samen.

De laatste: we zitten nu veeeel meer buiten. Eerst hadden we alleen 2 kleine balkonnetjes met weinig zitruimte en nu hebben we een ruime tuin met een loungeset en een eettafelset. Met mooi weer zitten we lekker buiten met vrienden of eten we buiten. Aangezien het in onze omgeving heerlijk rustig is en heel erg groen, genieten we hier heel erg van en komen we enorm tot rust.

Zijn er nieuwe gewoontes die jij hebt aangeleerd toen je in een nieuw huis ging wonen? Herken jij je in (een paar van) bovenstaande gewoontes? Laat het me weten in de comments hieronder!

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.