Moving Monday: onze tuin voor verbouwing

Na jaren in een appartement gewoond te hebben, keken Robin en ik enorm uit naar het hebben van een tuin. Een echte buitenruimte waar we lekker kunnen zitten, eten en gezellig maken. Nu is het eindelijk zo ver! Vandaag laat ik je zien hoe de tuin er nu uit ziet.

thumb_DSC_0043_1024

Onze tuin is niet heel erg groot maar wel op het zuiden, wat natuurlijk een enorm pluspunt is. We zijn beide (straks alledrie) jarig in de zomer, dus ruimte om te zitten met de verjaardagen is wel zo fijn. Niet iedereen wil echter in de zon zitten en op een echt warme zomerdag, zit je uit de wind wel heel erg in de hitte. Daar moet dus iets op komen! Aankomend weekend gaat Robin aan de slag met vrienden om een pergola te bouwen. Het hout ligt in de tuin en het schaduwdoek hebben we ook binnen gekregen. Ik ben erg benieuwd naar het uiteindelijke resultaat!

thumb_DSC_0044_1024
De tuin is behoorlijk onderhoudsvriendelijk aangelegd. De paar planten die er in stonden, waren zulke snelle groeiers, dat we die er uit gehaald hebben. Daardoor hebben we nu meer ruimte gekregen. Maar we willen natuurlijk wel een gezellige, groene tuin. Dat groen zal niet tussen de tegels doorkomen. De natuurstenen tegels zijn namelijk op beton gestort waardoor er geen onkruid tussendoor komt. Dit zorgt er wel voor dat we ook niet gemakkelijk de tegels kunnen verwijderen of verplaatsen. De plekken waar de planten stonden, zullen dus ook nieuwe planten voor terug moeten komen.

thumb_DSC_0045_1024
Links van waar nu de eettafel staat, willen we een verticale moestuin maken. We zagen dit een keer op tv en dat zag er zo cool uit! Naast het feit dat het weinig ruimte in neemt, is het ook wel fijn dat bijvoorbeeld kruiden op hoogte staan want die gebruik je immers wat vaker.

thumb_DSC_0046_1024
De planten in de potten willen we verdelen over de tuin, doordat ze in een pot zitten, kan dit makkelijk en groeien ze ook niet te hard.
Verder willen we nog graag gezellige lampjes in de tuin, langs de bovenkant van de schutting, super leuk in de zomer maar ook in de winter!
Als laatste wil Robin graag een buitenkachel. Op die manier kan hij lekker vuur stoken en heb ik het niet snel koud, zodat we lang buiten kunnen blijven zitten! Die moet in de hoek komen waar nu nog wat planten staan, bij de loungeset.

Heb jij een tuin en wat zou jij graag willen doen? Als het af is, deel ik uiteraard foto’s met jullie van hoe het geworden is!

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.