Moving Monday: het huis verkoop-klaar maken deel 1

Zoals ik al vertelde in de laatste Wedding Wednesday, wilde ik graag een nieuwe rubriek starten waarin ik jullie op de hoogte houd van persoonlijke ontwikkelingen. Vandaag is de eerste Moving Monday.thumb_DSC_0068_1024

In Moving Monday artikelen ga ik jullie op de hoogte houden van de perikelen van het verkoop-klaar maken van ons huidige appartement, het verkoopproces,  de zoektocht naar een nieuw huis en uiteraard de verhuizing en het klussen in de nieuwe woning zelf. Het idee van de titel komt van een goede vriendin van mij en ik was er erg blij mee! Vandaag wil ik jullie iets vertellen over het verkoop-klaar maken van ons huidige appartement. Hier zullen waarschijnlijk nog wat meer artikelen over komen, maar dit is een begin!

Robin kocht 8 jaar geleden dit appartement. Hij heeft het toen naar zijn smaak en stijl ingericht, niets mis mee, hij was immers toch alleen. Toen ik er in 2012 bij kwam, hebben we het een beetje aangepast. Maar de vloer, de gordijnen en de meubels bleven grotendeels hetzelfde. In de loop der jaren kochten we samen nieuwe meubels en werd het meer ‘ons’ huis.

We besloten vorig jaar om het huis na de bruiloft te koop te zetten, maar dan zouden we het eerst nog een beetje opknappen. Want laten we eerlijk wezen, in 8 jaar zijn de trends veranderd en wordt een vloer gewoon oud. Nou maakten die trends ons niet eens zoveel uit, maar we wilden wel een mooi appartement voor de verkoop, een zogenoemde turn-key woning, voor zover mogelijk. Dus gingen we na de bruiloft aan de slag.

Afgelopen weken zijn we bezig geweest met het verven van de woning en het schuren en verven van de binnendeuren. Ook hebben we een nieuwe vloer gelegd, hierover volgende week meer.

Ik hoop dat jullie het leuk vinden om op deze manier een kijkje te krijgen in ons leven en dit traject, deze nieuwe fase met ons mee te gaan. Mochten jullie tips hebben of vragen, dan kan je die natuurlijk hieronder stellen in de reacties!

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

4 thoughts on “Moving Monday: het huis verkoop-klaar maken deel 1

    1. Heeft het jullie iets opgeleverd, Jonna? Of is dit zonde van onze tijd, energie en geld?
      Ben benieuwd!

  1. Het is een fijn appartement, in een leuke buurt. Winkelcentrum op loopafstand en lekker met de zon in de woonkamer. Met al het groen en de bus naar het station voor de deur. Het zal nog best wennen zijn voor me als jullie verhuizen. Maar dat wordt dan natuurlijk een woning waar jullie het gezin hopen uit te breiden. 🙂

    1. Zeker weten! Het zal een groot verschil zijn, maar we hebben hier fijn gewoond. Nu is het tijd voor iets anders, groters 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.