Moving Monday: het huis verkoop-klaar maken deel 2

In Moving Monday artikelen ga ik jullie op de hoogte houden van de perikelen van het verkoop-klaar maken van ons huidige appartement, het verkoopproces,  de zoektocht naar een nieuw huis en uiteraard de verhuizing en het klussen in de nieuwe woning zelf.

thumb_DSC_0074_1024

Zoals ik vorige week al vertelde, zijn we de afgelopen weken druk bezig geweest met het verven van de woning en hebben we een nieuwe vloer gelegd. Vandaag ga ik jullie wat foto’s laten zien van de vloer, of nouja, het leggen hier van!

Robin en ik kozen voor een lichte, neutrale vloer. Licht grijs werd het. Een makkelijke kleur die je tegenwoordig veel ziet in woningen. Het zorgt ervoor dat een woning er licht en fris uit ziet. Niet dat ons huis donker is, we hebben grote raampartijen maar met een heel donkere vloer in huis, kan dat wel zo lijken. En laat dat nou net iets zijn dat je niet wilt!

thumb_DSC_0080_1024
Door de lichte vloer en de witte muren, hebben we geprobeerd het huis zoveel mogelijk turn-key te maken. Dat wil zeggen, de volgende eigenaar hoeft er zo min mogelijk aan te doen. Alleen zijn/haar eigen meubels er in zetten en klaar! In de tussentijd, zitten wij in een mooi en netjes appartement dus dat is ook mooi meegenomen.

thumb_DSC_0078_1024
Voor dat we dit laminaat in huis hadden, hadden we een beukenvloer in de woonkamer, gang en keuken. In de slaapkamers lag tapijt. Na 8 jaar hierop geleefd te hebben, was dat toch wel gaan slijten en besloten we alle drempels uit huis te halen en het laminaat helemaal door te leggen. Hoewel dit er super mooi uit ziet en het heel erg praktisch is met schoonmaken, is dit niet zo praktisch met aanleggen.

Zo hadden we niet een paar dagen de tijd om het hele huis in 1 keer te leggen en moesten we dus tussen de deuren al laminaat leggen en de rest van de kamer nog niet. Daarnaast heeft klik-laminaat 2 kanten en legt de ene kant net even wat lastiger. De logeerkamer heeft ons dan ook aardig wat irritaties opgeleverd. Want hé, als je dan toch laminaat legt, moet het wel goed liggen. Dus dat kost wat tijd.

Uiteindelijk is het gelukt, de vloer ligt er helemaal in, nu nog de plinten. Als dat helemaal af is, inclusief het verven, deel ik natuurlijk weer foto’s met jullie!

Wat vind jij van het verkoop-klaar maken van je huis? In wat voor woning woon je zelf en wat vind je belangrijk bij het kopen / huren van een nieuwe woning? Laat het me weten in de comments en wie weet hebben wij er wat aan in ons proces!

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.