Moving Monday: 6 weken te gaan in dit huis

Vorige week vertelde ik dat we ons huis verkocht hebben. We zijn dan ook druk bezig met de zoektocht naar een nieuw huis maar dat wil nog niet echt lukken…te koop bord
bron

Waarom dat niet echt wil lukken? Tja, dat is best lastig. Hebben we te hoge eisen?
Ik denk van niet… Het gaat hier om een huis, geen spijkerbroek die als hij toch niet bevalt, je een nieuwe koopt. We willen een huis kopen waar we voor langere tijd wonen. Genoeg ruimte voor ons komende gezinnetje, ruimere woonkamer en een fijne tuin.  Daarnaast moet het ook goed voelen, het moet ons huis worden. Helemaal niet zo heel gek, als jong, pas getrouwd stel met hun eerste kindje op komst, lijkt me.

Het probleem is voornamelijk dat de woningmarkt enorm is aangetrokken maar de rente nog ontzettend laag zijn. Dit betekent dat veel jonge stellen die hun eerste huis gaan kopen gelijk voor een eengezinswoning gaan. Nou staan er daar wel veel van te koop in de regio waar wij kijken maar er zijn dus meer gegadigden. Een huis staat niet langer dan een week op Funda en gaat vaak nog boven de vraagprijs weg ook. Enorm gunstig voor de verkoper natuurlijk, not so much for us…

De zoektocht zet zich dus voort. Met meer dan 20 huizen op de teller moet er wel een keer een huis voor ons voorbij komen. We zijn inmiddels ook aan het kijken voor huurwoningen, mocht het nou echt niet lukken. Maar we blijven hoop houden, we wachten gewoon op een mooi huis dat voor ons is, waar wij (straks) met ons drietjes kunnen wonen! Want ik heb vertrouwen dat het helemaal goed gaat komen.

Hoeveel huizen bezochten jullie tot je het droomhuis vond? En wanneer wist je het zeker? Laat het me weten in de comments hieronder!

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

One thought on “Moving Monday: 6 weken te gaan in dit huis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.