Fitspiration – prestatielopen 2015 en meer

Hoi,

Vanaf het moment dat ik met de Drechtstadloop mee liep (lees hier het artikel erover), riep ik: ‘Ik wil meelopen met de 10km van de Rotterdam Marathon!’. Het finishen op de Coolsingel, het ontzettende enthousiaste publiek dat naast de route staat, motiveert mij enorm om een keer mee te doen.

IMG_3644

Op 2e Kerstdag besloten vriendje en ik een rondje te gaan hardlopen, het was lekker weer en het was alweer even geleden dat wij de hardloopschoenen aantrokken. We liepen een nieuw rondje wat heel prettig loopt, lekker rustig en in de polder. Eenmaal thuis bleek het om 8 km te gaan en dit hadden we in 49 minuten gelopen! Dit was voor mij best een bijzonder moment. Na bijna 2 maanden niet gelopen te hebben, was ik overtuigd dat mijn conditie hard achteruit was gegaan. Maar niets was minder waar!

Na het douchen schreef ik mij dan ook direct in voor de, voor mij, eerste prestatieloop van 2015; DE Rotterdam Marathon, 1/4 marathon.
Schermafbeelding 2014-12-26 om 22.04.49

10 km en 550 meter. De laatste halve km is alleen de Coolsingel waar altijd veel mensen staan aan te moedigen. Ik heb er nu al zin en ga zeker trainen om deze loop tussen de 1 uur en 1.05 uit te lopen!

Wat staan er verder voor prestatielopen op de kalender voor 2015:
– April: Rotterdam Marathon
– Juni: Innercirclerun Hendrik Ido Ambacht
– Juni: Ladiesrun Rotterdam (dit wordt mijn 5e keer)
– Oktober: Drechtstadloop Dordrecht

IMG_4035

Wie weet wat er nog meer bij komt in de tussentijd.

Verder doe ik elke avond krachtoefeningen om mijn lichaam gespierder en strakker te laten worden. Dit zijn de oefeningen:
– 60 squats
– 60 sit-ups
– 50 beenoefeningen voor de bovenbenen en hamstrings (aan elk been)
– 2 minuten planking

Heb jij een vaste sportroutine of ga je ook meedoen aan een sportwedstrijd dit jaar? Laat het me weten!

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

2 thoughts on “Fitspiration – prestatielopen 2015 en meer

  1. Pffff moet ik eerst een rekenmachine zoeken als ik een comment wil achterlaten. 😉 Sccheelt het je spam?

    Je hebt mooie wedstrijden voor de boeg! Ben benieuwd nnaar je verslagen daar over.

    En 2 minuten planking, wat goed. Maare doe je dat echt elke avond? Een rustdag is namelijk goed om je spieren te laten herstellen.

  2. ik sluit me aan bij Desiree dat een rustdag goed is voor de opbouw van de spieren. Verder denk ik dat zowel Desiree als Richard Reiman met me eens zijn dat je ook kunt meelopen in Zwolle. Koek en zopie, plassen, douchen en (Desiree) babyverzorgpunt bij ons.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.