Fitmom Friday: eerste keer sportschool

Aangezien Fabian 6 weken oud is, mag ik weer sporten. Het klinkt misschien gek maar ik had er echt weer zin in. Project Fitmom in 3, 2, 1…

thumb_FullSizeRender_1024

Tijdens mijn zwangerschap hield ik behoorlijk wat vocht vast, waardoor ik aardig wat kilo’s was aangekomen. Gelukkig, was dit na de bevalling allemaal weg en zat er nog 6 kilo aan in vergelijking met mijn startgewicht. Om die laatste kilo’s eraf te krijgen, besloot ik dat ik naar de sportschool wilde. Niet alleen om weer terug te komen bij mijn oude gewicht (of net iets eronder) maar ook om gespierder (en dus sterker) te worden en een betere conditie op te bouwen voor een speciaal doel waar ik binnenkort meer over vertel.

Gisteren was het dus zover, ik had om 10 uur een afspraak bij de sportschool bij ons in de buurt. De trainers zijn super persoonlijk en kennen iedereen bij naam. Ik werd een uur lang begeleid terwijl de trainer een schema voor me opstelde. Elke oefening werd uitgelegd en genoteerd. Ik kan je vertellen, na 9 maanden bijna niet sporten was het heftig. Ik denk dat ik mijn armen ook bijna niet meer kan bewegen de komende dagen maar we gaan door.

6 weken lang ga ik het schema aanhouden dat nu gemaakt is en daarna krijg ik een nieuw schema. Ik begin met 10 minuten fietsen vervolgens doe ik 40 minuten verschillende kracht oefeningen om sterker en strakker te worden, om af te sluiten met 10 minuten wandelen met helling. Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voor het programma iets minder zwaar wordt!

Mijn doel is om binnen 3 maanden iets onder mijn startgewicht te zijn, een betere conditie te hebben en dus een fitmom te zijn.

Hoeveel kilo was jij aangekomen tijdens je zwangerschap en hoe lang duurde het voor je die weer kwijt was? Op welke manier heb jij je doel bereikt? Of vind je het minder belangrijk nu je een kindje hebt? Laat het me weten in de comments hieronder!

Liefs,

Raïsa

 

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.