Fitmom Friday: 3x favoriete soepen

Een makkelijke en gezonde maaltijd, daar valt soep wel onder wat mij betreft! Vandaag deel ik mijn 3 favoriete soepen die je al regelmatig voorbij hebt zien komen op de blog!

thumb_IMG_0558_1024

thumb_IMG_0156_1024 2
Italiaanse tomatensoep met mascarpone, naar een recept van Albert Heijn.
Het enige dat veel werk is, is het snijden van 1,5 kilo tomaten. Als dat eenmaal gedaan is, is de soep vrij snel klaar. Met brood of antipasti ernaast een prima maaltijd. Met een pasta of pizza erna, een prima voorgerecht!

thumb_IMG_0057_1024
thumb_IMG_0062_1024

Een vrij nieuwe favoriet! De geroosterde bloemkoolsoep met gepofte knoflook van Chicks Love Food. Wanneer je, net als ik, diepvries bloemkool gebruikt, is het heel weinig werk. Een paar aardappels schillen terwijl de bloemkool met knoflook en kruiden in de oven staat, alles bij elkaar voegen en pureren maar. Laat je niet misleiden door de saaie kleur want deze soep is lekker pittig door de gepofte knoflook! Met een broodje ernaast een stevige maaltijd soep!

thumb_IMG_9549_1024Een echte goede maaltijdsoep, die ik zeer regelmatig maak is de zoete aardappelsoep. Het recept komt van 2WMN en is echt vrij simpel. Het vraagt wat werk door het veel snijden (zoete aardappel, wortel en paprika) maar dan heb je ook wat. De soep is enorm vullend en door zijn zoete kruidige kokos smaak zeer geschikt het hele jaar door.

Ik ben de enige (nu nog, denk dat Fabi de tomatensoep en zoete aardappelsoep ook wel lekker gaat vinden) die deze soepen eet thuis. Regelmatig maak ik in het weekend een grote pan soep waar ik dan 1 kom van eet en de rest vries ik in om mee te nemen naar het werk voor de lunch of te eten als ik alleen thuis ben. Ideaal. Op deze manier krijg je veel groenten binnen en door het helemaal zelf te maken weet je precies wat er in zit en dus erg gezond. Geen gekke ingrediënten. Veel basis dingen die je altijd in huis hebt en een vrije middag, dat is alles wat je nodig hebt om deze soepen te maken.

Ben benieuwd! Hou jij van soep? En wat is je favoriet? Ken je bovenstaande recepten? Laat het me weten in de comments hieronder!

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.