Fairytale tag

DSCF0463  Deze tag zag ik, alweer een tijdje geleden, bij Desiree van Deez.nl. Net als zij, ben ik een groot Disneyfan en kan ik deze tag natuurlijk niet voorbij laten gaan!

Rapunzel: Houd je ervan om buiten te zijn?
Absoluut! Als het mooi weer is helemaal! Ik hou van zon en van de buitenlucht. Met regen zit ik het liefst binnen maar na regen ruikt het altijd lekker buiten!

De wolf en de 7 geitjes: Ben je makkelijk voor de gek te houden?
Dat ligt er aan. Ik ben snel op het verkeerde been gezet door mensen die dichtbij me staan. Ik heb inmiddels wel snel door wanneer iemand niet te vertrouwen is of liegt.

De 7 raven: Heb je zusjes of broertjes? Zo ja, hoe is je relatie met hen?
Ja! Ik heb eigenlijk alles! Ik heb een zus, zusje en een broertje en ook nog eens stiefbroers! Met mijn zus, zusje en broertje heb ik een goede relatie, hoewel ik ze alle drie niet heel vaak zie. Helaas woont mijn oudste zus (4 jaar ouder) nu aan de andere kant van de wereld 🙁 Mijn zusje en broertje schelen wat meer met mij (het leeftijdsverschil is 6 en 8) maar ik heb wel een goede band met ze. Het is altijd gezellig en we kunnen eerlijk zijn naar elkaar, dat vind ik heel belangrijk!
DSCF0530Doornroosje: Hoeveel uur slaap jij per nacht?
Te weinig! haha, nee valt mee. Meestal 7,5 uur. In het weekend slaap ik wel graag uit. Tegenwoordig is dat voor mij rond een uur of half 9.

IMG_2254Belle en het Beest: Wat maakt een persoon mooi in jouw ogen?
Goed verzorgd! Ik vind een verzorgd uiterlijk heeeeeel erg belangrijk. En dat heeft niets te maken met make-up of hippe kleding. Ik heb het dan gewoon over schone mensen die kleding aan hebben die bij hun lichaam past. Niet te ruime, niet te kleine, geen kapotte kleding. Een kwestie van een douche, een borstel door je haar, gepoetste tanden. Verder kijk ik graag naar mensen hun ogen en handen. Aan iemands ogen kan je altijd zien hoe het écht met iemand gaat. Wat betreft de handen: schoon, geen rauwrandjes en dergelijke.

De Kikkerkoning: Wat vind jij walgelijk?
Dat vind ik moeilijk! Ik vind walgelijk een heel groot woord, namelijk. Het is zó negatief! Maar wat ik echt heel vies vind is haren in het doucheputje, of een heel vies huis. Waar het niet alleen vies is op de grond maar ook de lucht die ergens hangt, door het niet schoon houden. Dat is echt een afknapper!
DSCF0472Sjaak en Bonenstaak: Welke planten staan er in jouw huis?
Oei! Bij mij gaan eerlijk gezegd veel (lees: alles) planten dood, zelfs een orchidee… Ik heb op dit moment een vaas met (paas)takken, gewoon voor de sier. Verder niets. Als we een tuin hebben zou ik graag een moestuintje willen en een mooie magnolia!

De Gelaarsde Kat: Heb je huisdieren?
Nee, helaas. Ik heb vroeger altijd katten gehad, maar helaas is vriendlief daar allergisch voor… We willen wel graag een hond, maar dat is nu niet in handig in ons appartement.

Sneeuwwitje: Beschouw je jezelf als mooi?
Er kan altijd wel iets beter. Dunner, gespierder, ander haar, meer zus, minder zo. Maar met de jaren word ik steeds meer tevreden. Dus wie weet, ooit….

Blauwbaard: Noem een zwakte in je karakter?
Ik ben ontzettend eigenwijs! Ik wil graag dat de dingen gaan op mijn manier, als dat niet gebeurd kan ik erg chagrijnig worden.

Roodkapje: Vertrouw je onbekenden snel?
Ik maak makkelijk een praatje met mensen, vaak denk ik wel bij mezelf: ‘ik zie diegene toch nooit meer.’ Ik probeer het goede van mensen te denken tot ze het tegendeel bewijs, toch ben ik ook bang als ik ‘s avonds laat alleen over straat loop en een man loopt me tegemoet. Dat dan weer wel…

IMG_2225Peter Pan: Wat is je mentale leeftijd?
Lastig, ik ben dus bijna 22. Ik denk dat ik me ouder voel dan me kalenderleeftijd. Ik ben nooit een echt feestbeest geweest en ik neem het leven serieus (ook al hou ik erg van grapjes!), ik maak graag toekomstplannen voor de nabije toekomst. Ik denk 25 dan. Maar als het op Disney aankomt ben ik altijd weer kind!

De Sterrendaalders: Wat is je meest waardevolle bezit?
Natuurlijk heb ik een aantal waardevolle spullen maar het meest waardevol zijn mijn vriend en familie. Als je altijd mensen om je heen hebt die van je houden, ben je heel rijk.

Golden Mary & Pitch Mary: Ben je meer een lui persoon of werk je juist hard?
Mijn moeder zei vroeger altijd: ‘Eerst de plichten dan de pleziertjes.’ De laatste tijd ben ik meer bezig met het huishouden, ik houd ervan als alles opgeruimd en schoon is. Dus wat dat betreft ben ik wel een harder werker. Ook op het werk, vroeger op school, ben ik een harde werker. Ik vind het belangrijk om mijn werk goed en op tijd af te hebben.

De stuk gedanste schoentjes: Vind je het leuk om naar feestjes te gaan?
Ja! Ik ben dol op feestjes! Laatste tijd hou ik meer van een drankje doen of lekker eten, echt dansen vind ik leuk maar dat houd ik niet de hele nacht vol!

De nieuwe kleding van de Keizer: Geef je veel om je kleding?
Ja, ik vind het leuk om er mooi uit te zien en draag modieuze kleding. Ik geef er alleen niet bakken met geld aan uit. Er is een tijdje geweest dat ik echt niet van shoppen hield, omdat veel kleding niet goed zat. Gelukkig is dat nu voorbij!

Het knappe snijdertje: Vind je jezelf dapper/ moedig?
Nee! Absoluut niet! Ik ben bijna overal bang voor.

De prinses op de erwt: Ben je gevoelig?
Ja, ik ben echt een gevoelsmens. Ik kan ook ineens heel verdrietig zijn, gelukkig heb ik dat niet zo vaak.

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

One thought on “Fairytale tag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.