Fabian’s Favorieten september 2017

Fabian is vandaag 6 weken oud en het leek me leuk om maandelijks onze favorieten te delen. We hebben de eerste maand al een heel rijtje!

thumb_IMG_9469_1024

Hydrofiele doeken
Gebruikte ik de eerste 2 weken bijna niet, alleen voor het badderen en douchen. Maar de spuugdoekjes waren niet aan te slepen omdat ze vaak te klein waren, zijn we uiteindelijk hydrofielen gaan gebruiken tijdens de voeding. Het kan veel meer opvangen en dient echt als slab zodat zijn shirts ook minder vies worden.

Kruidvat luiers
We begonnen met pampers maar toen die op waren, kocht Robin een keer 2 pakken bij Kruidvat. Niet alleen zijn deze in aanschaf veel goedkoper (iets meer dan de helft van een pak pampers), ze hebben een iets kleinere pasvorm en ook een plas indicator. Aangezien Fabian zo smal is, vinden we de Kruidvat luiers daarom beter zitten en het scheelt dus super veel per pak!

Dr Brown flessen
Van mijn zus kregen we special flessen uit Amerika, helaas waren die lastig in gebruik met de kleine hoeveelheid die Fabian nu nog krijgt. De Philips Avent fles hebben we ook geprobeerd maar daarvan kreeg hij veel last van krampjes en spugen. We zijn eigenlijk de dag van zijn geboorte gelijk overgestapt op Dr Brown en sindsdien zijn we verkocht. Fijn in gebruik voor ons en meneer drinkt minder gulzig waardoor het daarna ook allemaal wat beter gaat!

Etos haarlotion
Door onze kraamverzorgster aangeraden! Ook wanneer je je kindje niet in bad doet of doucht, kan je dit gebruiken voor de haartjes. Het ruikt heerlijk en zorgt ervoor dat zijn haartjes lekker zacht zijn.

Douchen
Wederom, een tip van de kraamverzorgster. Toen we een keer een druk schema hadden in de kraamweek stelde ze voor om met Fabian te douchen in plaats van een badje te maken. Wat bleek? Hij vond dit veel leuker dan het badje. Als ik alleen ben met hem doe ik hem wel in bad. Maar als we met z’n tweetjes zijn dan doucht een van ons met hem en de ander sopt hem in en kleed hem aan. Als ik met hem douche gebruik ik een speciale douche handschoen, echt een aanrader ook!

Overslag rompertjes
Ik weet niet hoe het met andere baby’s zit maar ons kleine jongetje houdt er niet van om uitgekleed te worden. Te koud, denk ik. Overslag rompertjes zijn dan echt een uitkomst want het is veel sneller aan/uit getrokken. En oh ja, als alles vies is, hoeft het ook niet over zijn hoofd, ook wel een fijne bijkomstigheid haha!

Minimonkey
Omdat Robin natuurlijk aan het werk is en ik regelmatig naar buiten ga met Marly en Fabian, vind ik het vaak handig om hem in de draagzak te doen. Wij hebben een Minimonkey en zijn daar zeer tevreden over!

Dat waren de favorieten voor deze maand, ik ben benieuwd wat we komende maand gaan ontdekken! Wat zijn jouw favorieten voor je baby?

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.