Fabian’s Favorieten: januari 2018

De maand januari is voorbij en dat betekent dat het weer tijd is voor Fabian’s favorieten! Met deze maand speelgoed en eten.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_339

Skiphop activity mat alphabet zoo
Dit speelkleed kreeg Fabi voor kerst van mijn ouders. Hij ligt er graag in, tegenwoordig ook op de grond. Hij pakt alles vast en slaat overal tegenaan in de hoop een leuk geluidje te horen. Op zijn buik of op zijn rug, altijd succes!

VTech ToetToet ambulance
Deze kleine ambulance kreeg hij als kraamcadeautje van een vriendin van ons. En wat is hij leuk, dat vinden wij ook! De ambulance zingt liedjes en geeft licht als je op de knop drukt, wat Fabi inmiddels zelf kan. Als meneer moeten huilen of moet wachten en we zetten Ans de Ambulance (ja, echt zo heet ze, kid you not!) voor hem neer, dan is hij gelijk rustig.

Voorlezen
Vorige week kon je een artikel lezen over voorlezen en hoe belangrijk dat is, ook voor kleine kinderen. Fabi geniet ervan om samen een boek te lezen, meestal na het eten. Hij vindt de plaatjes prachtig en luistert (meestal) aandachtig tot het verhaal uit is.

Omrollen
Sinds hij dit heeft ontdekt, is hij zo blij en trots! En wij ook! De dagen voordat hij kon omrollen hoorde je hem heel geïrriteerd op zijn buik liggen en toen ineens, lukte het. We kunnen hem niet meer uit het zicht verliezen en vaak leggen we hem op de grond te spelen om te oefenen, hij gilt het dan uit van plezier.

Broccoli met aardappel
Een paar weken geleden kreeg hij dit hapje voor het eerst op de opvang. Hij smulde er erg van dus met de paar laatste aardappels maakte ik ook een aantal porties voor hem om in te vriezen. Nu krijgt hij 1-2 keer per week broccoli en dat gaat er goed in.

Pap
Sinds kort krijgt Fabi in de laatste fles voor het slapen gaan rijstebloem. De melk is dan een stuk dikker en zijn buikje beter gevuld. Wel hard werken hoor, die dikke pap!

Wat zijn de favorieten van jouw kindje met 5 maanden? Laat het me weten in de comments hieronder!

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.