In de trein met een kinderwagen

Een paar maanden geleden kreeg ik van mijn oma een treinkaartje. Super leuk want nu kon ik naar mijn moeder. Maar wat vond ik ervan om in mijn eentje met Fabi in de kinderwagen met de trein te gaan?

Allereerst wil ik zeggen dat ik groot respect voor ouders die niet anders kunnen dan met het OV ergens naar toe te gaan. Ik vond het namelijk een hele opgave.
Het begint namelijk al met het feit dat je alleen met de lift op het perron (of soms zelfs op het station) kan komen.  De lift was (in mijn geval) in het midden van het perron maar vaak zie ik dat de lift maar aan 1 kant is en je dus best een eindje moet lopen. Vervolgens wil je in de trein, die een trappetje heeft dus ook dit kan je niet alleen. Hopen dat een medereiziger uit zichzelf aanbiedt om je te helpen om in de trein te komen.

Eenmaal in de trein, denk je dat je het gehad hebt, kan je dus niet verder de trein in dan het ‘balkon’. Wanneer je in een dubbeldekker zit, moet je coupé namelijk betreden via (again) een trappetje. Als je dan denkt dat je gelukt hebt met een ‘normale’ trein, heb je het mis. Hier kan je namelijk de deur niet door dus ben je gedoemd om de hele rit te zitten op het (lawaaiige) balkon.  Om vervolgens op je bestemming aan te komen en dan weer te hopen dat iemand je de trein uit helpt en de lift redelijk dichtbij is en niet te vol zodat je niet te lang hoeft te wachten.

Ik vond deze ontdekking zowel een openbaring als een schok. Want de NS houdt dus totaal geen rekening met kinderwagens. Maar wat nog erger is, ik heb een keuze, Fabian wordt groter en dan heb ik geen kinderwagen meer nodig. Mensen die in een rolstoel zitten of rollator hebben, hebben die keuze niet.

Heb ik dan geen NS personeel gezien tijdens mijn reis? Jawel, zeker wel! Degene die ik tegen kwam, draaiden hun hoofd weg zodat ze niet ‘hoefden’ te helpen, terwijl ze verder praten met hun collega. Ik vind dat werkelijk verbazend. Natuurlijk is niet al het NS personeel zo, ik had gewoon pech.
Wij moesten het echt hebben van medereizigers, wij hadden namelijk ook nog de pech dat we moesten overstappen en dus extra op mijn medemens moest rekenen.

Al met al, was ik blij met het treinkaartje omdat ik op deze manier een keer extra naar mijn moeder kon. Maar ik vind de manier waarop je reist met kinderwagen, rolstoel of rollator werkelijk bizar. NS moet hier echt iets aan gaan doen!

Ben jij weleens met de trein geweest met je kind? Of zit je zelf in een rolstoel of gebruik je een rollator? Ik ben erg benieuwd naar jouw bevindingen!

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.