Burgertestpanel goes to… Zwolle!

thumb_IMG_5210_1024Het Burgertestpanel, wat ik samen met vriendinnen in het leven heb geroepen om de hamburgerrestaurants in Rotterdam te testen, ging vorige week een keer niet naar Rotterdam.

Ik ging samen met 2 vriendinnen naar Zwolle, ik ging hen namelijk rondleiden in mijn hometown! We logeerden bij mijn moeder, die vlakbij het station woont en vanaf daar liepen we het centrum in. We hadden een aantal toeristische dingen op het programma staan maar al snel liepen we langs het Zwolse burgerrestaurant Ingeburgerd. Ook al zo’n leuke woordgrap! We wisten gelijk dat we daar het avondeten zouden nuttigen, als Burgertestpanel.

thumb_IMG_5215_1024

Na een dag hoogtepunten (inclusief het beklimmen van de Peperbus, Zwolse toren) streken we neer aan een tafeltje achterin het restaurant. Ook de namen op de kaart waren erg origineel, zoals de Brie-gitte Bardot met brie, het Instapmodel een klassieke burger en de Blauwvinger met blauwe kaas (blauwvinger is de bijnaam voor Zwollenaren). Wij gingen, zoals altijd, alledrie voor een andere burger.

thumb_IMG_5213_1024Ik ging voor de ‘Een stap verder’; een klassieke burger met cheddar kaas.

thumb_IMG_5212_1024Lise ging voor de ‘Golf van’; met nacho’s, guacemole en jalapeno.

thumb_IMG_5214_1024Renée ging voor de ‘Schuivers’; drie verschillende rundvleesburgertjes door de grillmeester samengesteld.

Het eten was lekker, de bediening was vriendelijk. Maar toch, het broodje was toch doorslaggevend dat dit niet de lekkerste burgers waren die we tot nu toe hadden gehad. Zoals je misschien wel kunt zien op de foto, lijken de broodjes van de burgers op de zachte bolletjes van de supermarkt, echt een minpuntje!

De burger was wel rijkelijk belegd, het vlees had van mij meer een barbeque smaak mogen hebben en iets gaarder gemogen. Ik ben best wel van het rode vlees, voornamelijk met biefstuk. Maar voor een burger vond ik dit toch iets te ver. De friet die bij de burgers werd geserveerd, die je apart moet bestellen overigens, was prima. Ik had niet het idee dat deze huisgemaakt waren. Overall waren de burgers lekker, ik zou wel nog een keer terug gaan met mijn moeder omdat ik het een leuke ervaring vind en het best budget is. Maar nog liever, laat ik mijn moeder hambugers proeven in Rotterdam, waar de burgerrestaurants uit de grond schieten als paddestoelen en toch nét iets beter zijn!

Voor de Zwollenaren, heb je weleens gegeten bij Ingeburgerd? Wat vond je ervan?
Wat vind je sowieso belangrijk aan een burger en een burgerrestaurant? Laat het me weten! Binnenkort zullen we, het Burgertestpanel, verder gaan met onze test in Rotterdam. Ook hierover houd ik jullie natuurlijk op de hoogte!

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

One thought on “Burgertestpanel goes to… Zwolle!

  1. Wat jammer dat ze tegenvielen, ze zien er op de foto’s namelijk echt verukkelijk uit! Ik zou vaker naar een burgertent moeten gaan, ik houd van burgers!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.