The BreakfastClub goes to: Surprise

Met The BreakfastClub, voorheen Burgertestpanel, maken we ook af en toe een reisje. De vorige keer zijn we naar Zwolle geweest en dit keer leek het ons leuk om op Surprise reis te gaan.

thumb_IMG_8522_1024

We wilden graag naar een stad die we niet (zo goed) kenden, niet te ver weg en niet te veel betalen. Door dat laatste viel Suprise.me eigenlijk al af. Hoewel zij tegenwoordig ook de goedkopere roadtrips hebben, vonden wij rond de 130 euro voor 1 nachtje toch wat te gek. Het surprise gedeelte sprak ons echter wel heel erg aan. Gelukkig was 1 zusje zo lief om voor een reisje te organiseren, met surprise element!

Afgelopen zaterdag was het zover! Om 09.15 uur hadden we afgesproken en kregen we bij een kopje thee een setje enveloppen. De eerste mochten we gelijk open maken met de eerste hint. Hierin stond welke snelweg we moesten nemen en wanneer we de 2e enveloppe open mochten maken. Bij Bergen op Zoom mochten we de volgende open maken en daarin stond dat we vlak voor Antwerpen de laatste enveloppe mochten open maken. Spannend! En toen wisten we waar we heen gingen….

thumb_IMG_8524_1024

LEUVEN! Ontzettend leuk en nog nooit eerder geweest. Totaal onverwachts ook, aangezien wij dachten dat we in Nederland zouden blijven. Leuven is een ontzettend mooie stad in Vlaams-Brabant, we hadden enorm geluk want het was ook lekker weer in België!

thumb_IMG_8521_1024

thumb_IMG_8519_1024

thumb_IMG_8517_1024We kwamen rond 11.30 uur aan in de stad en besloten eerst te gaan lunchen omdat we best honger hadden. We lunchten bij Croque ‘n Roll, een tosti zaakje waar ze allemaal verschillende tosti’s hadden. En erg lekker! We namen een home made lemonade en allemaal een andere tosti. Ik had er eentje met parmezaanse kaas, kip en ceasar dressing.

thumb_IMG_8518_1024

We keken wat rond in stad, shopten wat en na een paar uur konden we inchecken in ons appartement. We verbleven in Getaway Short stay Apartements, midden in het centrum van Leuven. Na wat uitgerust te hebben, gingen we op zoek naar een restaurantje om wat te eten. Uiteindelijk kozen we voor een burger restaurant, Het Huis der Burgers, waar het allemaal mee begonnen is! Het eten was erg lekker maar we ontdekten wel dat de Belgen niet zoals in Nederland zijn, qua horeca. We hebben maar 1 drankje gehad tijdens het eten aangezien er niemand meer kwam vragen of we nog iets wilden. Dat is best wennen.

thumb_IMG_8530_1024

thumb_IMG_8523_1024

thumb_IMG_8534_1024

Dan nog maar een drankje ergens anders! De stad was ‘s avonds prachtig verlicht en zoals een echte studentenstad, was het erg gezellig en levendig. Rond 23.30 uur liepen we terug naar het appartement om lekker in bed te ploffen.

thumb_IMG_8540_1024Zondagochtend moesten we om 11 uur uitgecheckt zijn. We aten lekker vers brood dat we de dag ervoor gekocht hadden en pakten op ons gemak weer in. Nadat we uitgecheckt hadden, gingen we op zoek naar een plek om echt te ontbijten. Helaas, in België is koopzondag niet zo gewoon als bij ons. Dit geldt ook voor horeca. Er was niet heel veel open dus de keuze was al vrij snel gemaakt.

thumb_IMG_8542_1024

thumb_IMG_8543_1024Het ontbijt bestond uit een voorgerechtje van yoghurt met vers fruit en granola en een jus d’orange. Daarna hadden we 2 boterhammen met (spiegel)eieren en spek. Het was best oké, het ei en spek was behoorlijk vet en hebben we dan ook niet allemaal opgegeten. Het voorgerechtje was wel erg leuk.

Na het ontbijt zijn we naar Breda gereden om daar nog wat te winkelen en een taartje te eten.

Rond 18.30 uur waren we allemaal weer thuis en konden we terug kijken op wederom een geslaagd weekend! Super lief dat dit voor ons geregeld is en zo goed ook!

Lijkt het jou ook leuk om een keer op een surprise trip te gaan maar vind je het te duur? Misschien heb jij ook iemand in je omgeving die het wil organiseren, zo kom je op plekken waar je anders niet komt! Wat vind jij van dit concept? Laat het me weten in de comments hieronder!

Liefs,

Raï

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.