5x waarom thee mijn favoriete drankje is

Ik houd enorm van thee! Het liefst in grote hoeveelheden. Er zijn genoeg redenen waarom ik een theeleut ben en vandaag vertel ik je mijn redenen.

thumb_DSC_0085_1024

  1. Het kan altijd. Tja, daar is het wel al mee gezegd haha! Thee is heerlijk in de ochtend als je net wakker bent, als je dorst hebt, als je het koud hebt en als je bijna naar bed gaat om nog alvast een beetje in te dutten. Het is ook in principe altijd oké om te drinken. Ik bedoel, mensen kijken je raar aan als jij besluit om om 11.00 uur een wijntje te bestellen. Maar thee kan altijd, om 11.00 uur ‘s ochtends of om 20.00 uur ‘s avonds. No pressure!
  2. Het is gezelligheid. Kletsen met vriendinnen, je zus of je moeder? Zet een grote pot en pak een volle koektrommel. Do I need to say more…?
  3. Hettroost je. Voel je je verdrietig? Heb je net door de kou of regen gefietst? Neem een grote kop en laat je verwarmen. Als je even alleen bent, kan de warmte je troosten.
  4. Het is voor elk budget. Er zijn veel verschillende soorten en smaken. Ook veel verschillende merken. Dit zorgt ervoor dat het eigenlijk voor iedereen toegankelijk is. Het enige wat je hoeft te doen is water te koken en het zakje in de pot of kop te hangen…
  5. Het is gezond. In thee zitten 0 calorieën maar dat is niet het belangrijkste. Naast dat het een dorstlesser is, zorgt thee er vaak voor dat het afvalstoffen afvoert. Verschillende kruiden kunnen bijdrage aan je gezondheid. Kamille is van nature rustgevend en kan je dus goed drinken voor het slapen gaan. Gember is ontstekingsremmend, erg fijn ook als je keelpijn hebt of iets dergelijks. Ook helpt gember tegen misselijkheid, wat soms ook wel even handig kan uitkomen.

Thee wordt ook steeds populairder in horeca. Waar je tot een paar jaar geleden nog water kreeg dat echt niet gekookt was en je maar uit een paar smaken kon kiezen. Is het de laatste tijd erg hip geworden om thee te drinken. Naast het feit dat je op veel plekken verse munt thee kan krijgen, wordt het echt een beleving en krijg je de meest uiteenlopende smaken in prachtige verpakkingen.

Hou jij ook zo van thee? En wat is jouw favoriete smaak? Laat het me weten in de comments hieronder!

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.