Zwanger: update #4 3e trimester

Vorige keer kon je lezen dat ik nou niet bepaald op een ‘roze wolk’ zit tijdens de zwangerschap. Inmiddels ben ik beland in het 3e en laatste trimester. Is er in de tussentijd iets veranderd?

thumb_DSC_0026_1024

Mijn buik begint nu te groeien en dat merk ik aan mijn kleding behoorlijk. Met het warme weer zijn er steeds minder opties in de kast om aan te trekken. Deze foto is direct na het avondeten gemaakt en mijn buik is dan wel aanzienlijk groter dan in de ochtend. Maar vooralsnog begint de buik nu wel echt serieus vorm te krijgen. Voor 28 weken daarentegen, valt het nog redelijk mee. En daar ben ik best blij mee! Het gaat er natuurlijk om dat het kindje het goed doet en dat is zeker het geval!

De kleine man laat elke dag even van zich horen en laat mij ook nog rustig slapen. Het enige dat mij (ons) uit mijn slaap houdt, zijn beenkrampen. Iets wat er bij hoort in het 3e trimester. De kuitkrampen gaan ‘s nachts regelmatig gepaard met krampen aan de zijkant en de voorkant van mijn onderbeen. Ik weet me geen houding te geven en hou Robin ook lekker wakker. Kunnen we alvast wennen aan de gebroken nachten haha!

Hoewel iedereen zegt dat het 2e trimester het ‘leukste’ is van de zwangerschap, ervaar ik dit toch anders. Ik heb het idee dat ik nu eindelijk kan gaan genieten van de zwangerschap. We zitten nu natuurlijk in ons eigen huis en zijn zo goed als gesetteld. Robin heeft met een vriend de babykamer in elkaar gezet en dat betekent dat we nu eindelijk kunnen beginnen aan zijn kamertje.
Ik ben wel nog steeds moe maar het feit dat we eindelijk dingen kunnen gaan inrichten, maakt het wel leuker. Ondanks het feit dat de buik groter is geworden, ben ik ook begonnen met aftellen. Waar 9 maanden nog zo lang leken aan het begin, is het nu nog maar 6 weken tot mijn verlof!

Sinds 6 weken ga ik elke woensdagavond naar zwangerschapscursus. Dit is niet echt een pufclub, zoals veel mensen denken, maar een gezellige groep vrouwen met wie we oefeningen doen om de rug en benen sterker te maken en meer te weten komen over de zwangerschap en de bevalling. Echt heel gezellig, ook om nieuwe mensen te leren kennen in ons nieuwe dorp.

Ik ben erg benieuwd hoe mijn buik gaat groeien de komende weken! Hoe was jouw buik met (bijna) 30 weken? Wat vond je van het laatste trimester? Laat het me weten in de comments hieronder!

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.