Zwanger: update #3 geen roze wolk

De laatste update die ik deed over de zwangerschap was de 20-weken echo. Inmiddels zijn we 4 weken verder en vertel ik je hoe het verder gaat. Over de helft! Hoe ervaar ik het tot nu toe?thumb_DSC_0008_1024

Inmiddels wonen we niet meer in ons appartementje maar in het huis van vrienden die op vakantie zijn. Dit heeft ons allebei behoorlijk veel gerust gegeven. We gaan regelmatig naar het strand en zitten in de tuin met mooi weer. Nu is het tijd om echt te genieten van het zwanger zijn.

Hoewel ik me gelukkig wel beter voel, vind ik het zwanger zijn niet zo leuk. Ik voel me niet mezelf, zowel innerlijk als uiterlijk en het duurt me te lang. De foto in dit artikel laat wat mij betreft ook wel zien dat ik me niet mezelf voel.  De foto is van 2 weken geleden en ik voelde me even niet op mijn gemak, dat is gelijk te zien aan de foto! Toch vind ik het belangrijk  om wel elke keer vast te leggen. Hoewel mijn buik nog niet heel groot is voor 24 weken, voel ik me enorm. Ik hou in mijn armen, handen, benen en voeten wat vocht vast en ook mijn gezicht lijkt (op deze foto in ieder geval) iets dikker.
Wat wel erg leuk is, is dat ik onze kleine man nu goed kan voelen schoppen en zelfs Robin heeft het al gevoeld. Zeker op momenten dat ik rustig lig of even niks te doen heb, laat de baby weten dat hij er is. Dat vind ik erg leuk maar ik zit niet in een complete roze bubbel wat de meeste mensen van mij verwacht hadden. Ik kijk voornamelijk heel erg uit naar de baby, hoe hij er uit ziet en hoe zijn karakter is. Tja, mevrouwtje ongeduld hier hoor!

Afgelopen woensdag ging ik de eerste keer naar zwangerschapscursus. Alle vrouwen in de groep zijn rond dezelfde periode uitgerekend en dat maakt het extra leuk. Voor veel van hen is het ook het eerste kindje (en een jongetje) en aangezien het al in onze nieuwe woonplaats is, kan ik alvast nieuwe mensen leren kennen. Bij de cursus kregen we een speciale fitbal waar we oefeningen mee gaan doen en ook krijgen we uitleg over ademhaling en houdingen tijdens de bevalling. Ik ben erg benieuwd hoe dit gaat bevallen (haha pun unintended)!

Verder voel ik me eigenlijk wel prima, zeker ten opzichte van het eerste trimester. Ik ben weer af en toe aan het sporten, kleine beetjes maar ik heb wel het idee dat het me iets oplevert. Ik vind het fijn om weer iets te doen en lekker buiten te zijn.

Binnenkort kunnen we de kinderwagen ophalen. Hier heb ik super veel zin in, eigenlijk had hij al 2 weken geleden binnen zullen zijn maar er is wat vertraging geweest. Ook zullen we dan de autostoel kopen, dan hebben we die maar in huis. Ik zal hier later nog uitgebreider over schrijven.

Uiteraard ben ik ontzettend dankbaar voor deze zwangerschap en het gezonde kindje in mijn buik. Ik kan gewoon niet wachten om hem te ontmoeten, vandaar dat het me allemaal te lang duurt. In combinatie met alle dingen die rondom het huis speelden de afgelopen maanden, heb ik weinig tijd genomen om echt te genieten van deze bijzondere tijd. Misschien komt het nog!

Eerlijk: ben ik de enige die niet op een roze wolk zit tijdens de zwangerschap? Of zijn er meer vrouwen die het te lang vonden duren?

Liefs,

Raïsa

 

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

2 thoughts on “Zwanger: update #3 geen roze wolk

  1. Mariët Leblanc says:

    Troost je, je bent niet de enige. Allebei mijn zwangerschappen waren niet leuk en dat is dan héél zacht uitgedrukt. Maar toch…. het is zo voorbij.

    1. dankjewel Mariët, goed om te horen dat ik niet de enige ben (was)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.