Zwanger: update #2 20 weken echo

Even geleden schreef ik mijn eerste zwangerschapsupdate. Inmiddels zijn we zo’n 4 weken verder! Ik ben inmiddels bijna 22(!) weken zwanger en we hebben vorige week de 20 weken echo gehad. Vandaag meer over hoe het inmiddels gaat.

thumb_DSC_0167_1024

Hierboven zie je de buikfoto van 20 weken, bescheiden buikje dacht ik zo! Ik vind het nog wel prima dat het niet zoveel is. Ik kan nu nog zoveel mogelijk doen en het kindje groeit goed, dus daar ligt het niet aan. Soms vergeet ik dat het niet dezelfde buik is als die ik altijd heb. Dan buk ik om mijn veter te strikken of iets op te pakken en dan merk ik toch dat mijn buik ‘vol’ zit. Dat is best een gekke gewaarwording!

Vorige week donderdag hadden we de 20 weken echo. We hoefden niet te lang te wachten en konden 45 minuten naar onze baby kijken. Natuurlijk is het niet alleen maar leuk want er moet het één en ander gecheckt worden. De kleine man is helemaal goed gekeurd; geen open ruggetje of buik, 4 ledematen, 8 vingers 2 duimen, 10 tenen, de organen werken allemaal en zijn compleet en hij zit keurig qua groei. Dat is altijd fijn om te horen.

De afgelopen weken waren erg druk in verband met de verhuizing, en mijn energie is dan ook nog niet terug, zoals voorspeld in het 2e trimester. Ik hoop dat het nog komt, dat zou echt heel fijn zijn. Ook mijn eetlust is nog niet wat het geweest maar dat is wellicht wel handig voor alle (overbodige) zwangerschapskilo’s. Want aankomen is natuurlijk onvermijdelijk maar ik zie het zwanger zijn niet als een free pass om alles te kunnen eten. Ik ben benieuwd wat de eindstand wordt, tot nu heb ik nog niet een heel duidelijk beeld. Lang leve alle zwangerschapskwaaltjes, zoals niets kunnen doen op een nuchtere maag, dus ook niet wegen, en obstipatie TMI haha!

Inmiddels is de rust even weder gekeerd betreffende de verhuizing, hierover maandag meer. Hopelijk komt mijn energie daar ook mee terug! Ik ben benieuwd.

Ik ben benieuwd, herken jij iets van mijn ‘kwaaltjes’ in het 2e trimester? Ik kan niet geloven dat ik al op de helft ben, wie had er nog meer zo’n klein buikje? Zal hij nog heeeel hard gaan groeien de komende 19 weken? Wat denk jij? Laat het me weten in de comments!

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.