Wintermode – waarom zoveel zwart?

Hoi!

Met de winter op komst, zijn we gauw geneigd om donkere kleding te dragen en dan met name zwart. Met de feestdagen wordt er ook snel voor zwart gekozen omdat het zo chique is.
Maar waarom? Zijn marineblauw, bordeaux rood, dennengroen niet net zulke chique kleuren en ook donker? Zwart wordt ook gerelateerd aan begrafenissen of de dood in het algemeen. Niet per se een gevoel dat je wilt uitstralen met de feestdagen, toch?

Ik heb daarom besloten, voor mezelf, om minder zwarte kleding te dragen. Pas geleden ruimde ik mijn kledingkast op, veel kleding was te groot geworden of stuk, tijd om een frisse wind te laten waaien door de kast! Er bleef weinig zwart over, dit stemde mij positief. Want door een vrolijke twist te geven aan je kleding, word jij niet alleen vrolijker maar de mensen om je heen ook! 

IMG_3945

 

Voor de feestdagen zijn bordeaux rood, marineblauw en natuurlijk dennengroen (een echte kerstkleur als je het mij vraagt!) een zeer goede keuze. Wil je toch zwart of donkergrijs? Fleur het dan een beetje op met glitters of een contrasterende kleur. Zo ben jij het stralende middelpunt tijdens het kerstdiner!hmblazerbordeaux

Ik ben totaal verliefd op dit colbertje!!

hmblauw

Marineblauw jurkje, perfect voor een etentje!

hmpailletbroek

Door deze broek te combineren met een simpele blouse of juist een grote trui, maak je je outfit classy laid back!

Klik op de afbeeldingen voor de bron.

Dus probeer iets vaker een andere kleur te kiezen dan zwart, natuurlijk hoef je niet zwarte kleding te verbannen uit je kledingkast maar experimenteren kan nooit kwaad!

 

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

One thought on “Wintermode – waarom zoveel zwart?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.