What’s in… mijn lipstick stash

In de afgelopen jaren ben ik meer make-up gaan dragen. Een fullface make-up vind ik persoonlijk heel erg mooi. Ik hou ervan als iemand er naturel uit ziet maar met make-up kan je jezelf net iets mooier maken, je goede kanten accentueren, een fris gezicht, een uitgeruste blik. Aan de andere kant is er niets mis met een felle lipstick!

thumb_DSC_0823_1024

Hoewel ik eerder geen lipstick-meisje was, ben ik dat nu wel. Ik vind het bijna een gek gezicht wanneer ik helemaal opgemaakt ben maar geen lipstick draag. Ik heb dan ook inmiddels een aardige lipstick stash opgebouwd, tot groot ongenoegen van de man des huizes. Vandaag laat ik mijn verzameling zien!

Ik deel mijn lipsticks in verschillende categorieën, op deze manier is het wat overzichtelijker. Op merk, winkel, drogisterij merken en high end. Ik vind het leuk om verschillende merken uit te proberen, van goedkoop tot heel duur. En soms ondervind je dan dat een goedkope lipstick niet onder hoeft te doen voor een duurdere. Of soms zelfs dat je wel veel geld betaald hebt, maar dat de kwaliteit toch niet zo goed is. Ook qua kleur heb ik van alles wat. Licht, donker, nudes en felle kleuren.

Tja, wat kan ik zeggen, ik hou van afwisseling! Want geloof me, ik draag ze bijna allemaal en ik draag ze ook bijna allemaal naar mijn werk. Let’s go!

thumb_DSC_0067_1024 2 Mijn MAC lipsticks. Van links naar rechts: Posh Tone (mineralize rich), Shy Girl (cremesheen), Kinda Sexy (matte), Persistence (matte), Brave (satin), Please me (matte), Speak Louder (cremesheen) en Pink Pigeon (matte). Voor zo’n 19,50 per stuk, zijn de MAC lipsticks absoluut niet goedkoop. Wel blijven ze erg lang zitten en is veel keuze qua kleuren en finishes.

thumb_DSC_0068_1024 2 Hema lipsticks. Van links naar rechts: Easy shine 08, Easy shine (geen nummer), Soft Matte 05, Longer Lasting Lipsticks 01, Longer Lasting Lipsticks 05, Moisturising Lipstick 20.  Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze niet zoveel meer draag. De roze lipstick, rechtsvoor, was de eerste lipstick. Hierna was het hek van de dam.

Doordat ik nu duurdere lipsticks heb, gebruik ik deze veel minder. Nu ik de Soft Matte nogmaals heb aangebracht, ga ik denk ik maar eens kijken bij de Hema of ze nu wel meer kleuren hebben, die is toch wel fijn! De Easy Shine  en Soft Matte zijn alledrie verzorgende lipbalms. Waarvan de Easy Shine wat mij betreft geen succes is, toch wel een miskoop, helaas.  Hema moet ook echt een keer namen gaan bedenken voor hun producten, want dit is wel heel saai…

thumb_DSC_0072_1024Drogisterij merken. Van links naar rechts: Rimmel Lasting Lipsticks by Kate 101, l’Oréal Color Riche Matte 430 Mon Jules. Zeker van de laatste ben ik ontzettend fan! Bekijk hier de look die ik er afgelopen kerst mee maakte.  Wat een prachtige donkere kleur en wat blijft hij fantastisch goed zitten. Eerlijk waar, zeker 6 uur, hij doet niet onder voor de duurdere merken. Prijzen van drogisterij merken kunnen erg uit een lopen.

thumb_DSC_0071_1024Essence lipsticks. Van links naar rechts:  01 Coral calling, 04 On the catwalk!, 05 Cool nude, 12 Blush my lips, 13 Love me (allen longlasting), 13 Like a princess (sheer & shine). 
Inmiddels zijn er alweer 2 bij gekomen, die laat ik binnenkort zien. Voor de prijs van Essence lipsticks kan je nog eens wat uit proberen. De lipsticks zitten over het algemeen rond de 2,39, geen geld!

thumb_DSC_0070_1024High end lipsticks… Links: Chanel Rouge Allure 99, Pirate. Rechts: Yves Saint Laurant Rouge Volupté Shine 6. De verpakking alleen al vind ik prachtig. Het kost flink wat, zo rond de 33 euro per stuk, maar het zijn dan ook wel pareltjes. Ik ben er super blij mee! Ik koop dit niet elke week, elke maand of elk half jaar. Ik spaar hiervoor en maak een weloverwogen keuze. Met sparen bedoel ik niet dat ik geen 33 euro heb maar meer dat ik 33 euro eigenlijk belachelijk vind.

Dit waren mijn lipsticks tot nu toe, behoorlijk veel! Mijn favoriete merk blijft toch wel MAC, met 8 stuks, zeer goed vertegenwoordigd. En hoewel ik er al heel veel heb, vind ik counters en zit er altijd wel iets bij om uit te proberen of gewoon super mooi om aan mijn collectie toe te voegen.

Zeg eens eerlijk, er is vast iets dat jij spaart waarvan je super veel hebt en dat je eigenlijk ook niet nodig hebt. Laat me weten wat het is, samen met de billen bloot! 🙂

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.