Weekly Photos #69: Zwangerschapsverlof

Het wordt bijna een gewoonte dat de Weekly Photos niet elke week maar 1x in de 2 weken online komt. Inmiddels ben ik met zwangerschapsverlof en probeer ik mezelf zoveel mogelijk te vermaken in plaats van wachten op de baby… Kijk je mee?

Dinsdag
Ik bestelde een handbagage trolley en deze komt binnen. Fabi vindt zo’n kofferte prachtig en loopt er de hele kamer mee door. Maar eigenlijk is hij natuurlijk voor mijn spullen die mee moeten naar het ziekenhuis.

Het is mijn laatste werkdag voor mijn zwangerschapsverlof en ik krijg prachtige bloemen van mijn collega’s.

‘s Avonds eten we pannenkoeken, om mijn verlof te vieren!

Samen boekjes lezen, heerlijk.

Woensdag
Een nieuwe paar schoenen voor Fabian! Ja, het zijn precies dezelfde als zijn eerste schoentjes maar daar zijn we zo tevreden over en die passen overal bij, dat we ze gewoon 2 maten groter bestelden.

Robin is vrij en gaat in de voortuin aan de slag. Ik heb bij de Hema deze leuke kaplaarsjes gekocht voor Fabian, zodat zijn nieuwe schoenen niet gelijk lelijk worden van het buitenspelen. Het leuke is: er zitten lichtjes in de zool! Ook het schepje en emmertje kocht ik bij Hema.

Lekker lunchen, je bent met zwangerschapsverlof of niet 😉

De tegels liggen er al een stukje in!

Fabi helpt met alles.

Donderdag
Jaaaa, oma is er! Fabi vindt dat zo super gezellig en ik natuurlijk ook!

Als we mijn moeder weer hebben weg gebracht, gaan we met z’n drietjes naar de bouwmarkt om zand te halen voor de voortuin.

En ik pak mijn ziekenhuis koffer in. Spullen voor mij en voor de baby natuurlijk.

‘s Avonds moet ik bloed prikken omdat mijn ijzer te laag is en ze willen het exact weten. Het is best druk op donderdag avond en ik heb 7 mensen voor me…

Ik ben daardoor laat thuis en de nasi die ik zou maken, laten we maar even gaan. We halen lekker frietjes.

Vrijdag
Robin is met de ambulance bij de kinderopvang dus ik ga uiteraard even kijken met Fabi.

Tatu Taaattuuuu

Dan is Fabi erg moe en gaat hij lekker op ons bed even tv kijken en een dutje doen.

Terwijl ik gezellig met een vriendin ga lunchen in de stad! We gaan naar Loetje en ik heb een heerlijk broodje pastrami.

‘s Avonds maak ik dan de nasi met huisgemaakte saté en pindasaus.

Zaterdag
Kijk eens wie er besluit om wakker te worden… Om 11 uur!

Het eetritme is daardoor natuurlijk wel een beetje in de war dus terwijl hij aan z’n ontbijt zit, eet ik fruit met een verse jus.

‘s Middags is het tijd voor koffie met wat lekkers!

We gaan elk jaar naar het monument en dit is het monumentje bij ons in de straat. Ook hier hangt de vlag halfstok en is er een krans gelegd.

Zo lief dit. Fabi loopt aan de hand na de dodenherdenking. Hij heeft het super goed gedaan en is bijna de hele tijd stil geweest.

Zondag
Fabi wil per se stofzuigen. Is goed, kind.

‘s Avonds proosten we op de vrijheid want we mogen niet vergeten wat een voorrecht dat is! Ik heb een 0.0 Jillz en Robin een biertje bij het eten, een echt feestmaal.

Dan ga ik lekker uitgebreid douchen, gezichtsmasker, haarmasker. Heerlijk even ontspannen!

Maandag
Fabi speelt op de opvang, ik vind het zo vreemd om thuis te zijn terwijl hij er niet is.

Robin werkt tot laat en ik heb ontzettend zin in een McFlurry. De lieverd rijdt langs de McDrive en neemt ook frietjes en nuggets mee, mmmm!

Dinsdag
Ik breng de auto naar de garage maar ik ben zo vroeg dat het hek nog dicht is. Een lieve vriendin komt me ophalen en brengt me ook weer thuis!

Vervolgens ga ik naar de orthodontist. Ik laat mijn spalkje verwijderen, dat al jaren gebroken is en krijg een ‘nachtbeugel’ aangemeten. Het is meer een soort onzichtbaar bitje maar ik ben blij dat ik deze stap heb ondernomen.

Woensdag
We gaan gezellig naar de speeltuin maar het heeft erg geregend dus Fabi moet even de glijbaan poetsen.

Daarna wil hij pas glijden hahah!

‘s Avonds valt hij vrij snel in slaap, zo moe is hij.

Donderdag
Yes, ik krijg de plakkers binnen voor mijn bevallingstens. Ik heb deze ook gebruikt tijdens de bevalling van Fabi en was daar erg enthousiast over. Ik ben blij dat ze op tijd binnen zijn.

Tijdens de lunch valt Fabi bijna in slaap…

Daarna is het tijd om boodschappen te doen met z’n drietjes. Fabi tilt alle (lege) tassen wel.

Eindelijk mag ik deze foto delen, die ik samen met mijn zus maakte op mijn babyshower. Voor een paar weken samen zwanger, zo bijzonder!

Vrijdag
We hebben weer een afspraak bij de verloskundige. Fabi vindt de tram (en de bus en de trein) enorm fascinerend en hij moet dan ook even stoppen om te kijken.

‘s Middags halen we Robin op bij zijn werk. De kast met alle ambulances is wel heel erg mooi.

Voor het avondeten probeer ik een nieuw recept. Het is een groentestoofpotje naar een recept van Hello Fresh. Erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar!

Zaterdag
Ik ben voor het eerst in de Rivièra Maison winkel in Rotterdam, voor een moederdag cadeautje…

Daarna gaan Fabi en ik naar Vlaardingen, waar Robin met zijn RoParun team op een markt staat om geld in te zamelen. Maar hij heeft ook even tijd om in de draaimolen te gaan met Fabi.

Bij Prénatal kocht ik trouwens deze haken voor aan de kinderwagen, zodat we de luiertas makkelijk mee kunnen nemen.

‘s Avonds krijg ik alvast het moederdagcadeau dat Fabi knutselde op de opvang, Robin moet namelijk om 6.30 uur werken op zondag.

Zondag
Al mijn moederdag cadeautjes! Het super leuke bordje, schaaltje en beker met gouden stipjes zijn van Hema en kocht Fabi samen met mijn moeder. De chocolaatjes en I Love Mama beker kocht Robin samen met Fabi en natuurlijk de knutsel die ik zaterdagavond al kreeg. ‘s Middags kreeg ik van Robin ook nog een mooie hortensia voor in de voortuin. Enorm verwend!

Ik ontbijt natuurlijk van mijn nieuwe bordje.

Oma is er weer! Ze krijgt haar moederdagcadeautje, koffielepeltjes van Rivièra Maison. (Daarna moet ze wel voorlezen uit Rapunzel haha).

Als Robin weer thuis is, is het tijd voor taart. Heerlijk bladerdeegschelpjes met verse aardbeien en slagroom.

Dat was het weer… Ik ben zo benieuwd wanneer ons kindje geboren wordt. Elke dag ben ik me heel erg bewust dat het misschien wel de laatste dag als gezinnetje van 3, en we dus alleen Fabi nog hebben. Wat deze week brengt, weet ik dus nog niet maar ik zal proberen in mijn ‘vrije’ tijd wat meer te bloggen!

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.