Wedding Wednesday: Zonnebank, yay or nee?

Zoals ik vorige week al schreef, wil ik graag wat bruiner zijn met de bruiloft. Helaas ben ik van mezelf behoorlijk wit en duurt het ook eventjes voor ik een kleurtje krijg. Dus onder de zonnebank!

1

Bron foto: Johnny Shadow

Ik weet dat zonnen (natuurlijke zon of kunstmatig als een zonnebank) niet goed is voor je huid. Ik doe dit dan ook eigenlijk nooit en op vakantie smeer ik me altijd goed in met een hoge factor. Toch word ik dan wel bruin maar dit trekt altijd, na een paar dagen in een donker en regenachtig Nederland, weer weg. Voor de bruiloft vind ik het toch wel mooier als ik niet zo wit ben als gewoonlijk en een mooi kleurtje heb in mijn ‘witte’ jurk.

Nou zijn er natuurlijk verschillende opties. Naast de zonnebank, kan je ook een spray tan proberen. Ik vind dit best een beetje spannend, omdat ik dit nog nooit eerder heb gedaan en niet weet hoe het uitpakt. Bovendien is er een kans dat je oranje wordt en dat het afgeeft, het is immers een laagje ‘verf’. Een spray tan zag ik dus niet zo zitten.
Voor iedereen die Friends keek, jullie herinneren je vast wel de aflevering waarin Ross een spray tan probeert!

Ook zijn er natuurlijk nog de bodylotions met een kleurtje. Deze kan je over je hele lichaam smeren en geven na een paar dagen een sun kissed effect. Ook hier ben ik niet zo happig op, je moet het namelijk goed uitsmeren wil je geen streperig effect krijgen en achteraf heel goed je handen wassen. Doe je dit niet, dan heb je de kans dat er lotion tussen je vingers blijft zitten en dan wordt het: juist ja, oranje…

Zonnebank dus! Ik ben inmiddels 2 keer onder de zonnebank geweest en ik kom veel buiten met hardlopen. Ik geniet dan onwijs van het zonnetje op mijn make-uploze gezicht. Ik heb al een klein beetje kleur gekregen en ga het zeker doorzetten tot de bruiloft. Wel heb ik begrepen dat het niet zo goed is om vlak voor de bruiloft nog onder de zonnebank te gaan met kans op verbranden en een rustige huid.

Heb jij een zonnebank kuurtje genomen voor de bruiloft? Of een andere manier gebruikt om bruin(er) in je trouwjurk te kunnen? Laat het me weten in de comments hieronder!

Liefs,

Raïsa

 

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

6 thoughts on “Wedding Wednesday: Zonnebank, yay or nee?

  1. Niet per sé voor een bruiloft, kan ook natuurlijk, maar heel af en toe een zonnebankje voor een gelegenheid en een egaal tintje is best fijn!

  2. De zonnebank is sowieso een no go voor mij. Heb een erg lichte en gevoelige huid. Daarnaast wil ik daar staan als mezelf en niet een kunstmatig opgedirkte variant van mezelf. Zo zou ik ook nooit mijn haar opeens laten opsteken, dat doe ik nu ook niet.

    1. Het is voor iedereen natuurlijk een persoonlijke keuze, of je het wel of niet doet. Maar mijn bedoeling is zeker om mezelf te zijn op een trouwdag, maar wel de beste versie van mezelf. Vandaag dat ik heb gekozen om toch onder de zonnebank te gaan, zodat ik iets bruiner ben. Ik blijf gewoon wie ik ben 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.