Wedding Wednesday: Something old, something new…

Sommige mensen noemen mij ouderwets maar je zou ook kunnen zeggen; traditioneel! Wat betreft de bruiloft vind ik het erg leuk om tradities in stand te houden. Hieronder lees je een aantal tradities die ik graag op onze bruiloft wil.

something old

Bron foto: dream wedding

Gescheiden slapen voor de bruiloft
Het is geen geheim dat Robin en ik al bijna 4 jaar samenwonen. De nacht voor de bruiloft breng je traditioneel door in je ouderlijk huis. Voor mij is dit helaas niet mogelijk, aangezien dat te ver weg is van onze trouwlocatie maar voor Robin wel! Hij zal dus de nacht voor de bruiloft bij zijn ouders slapen en zich daar klaar maken. Ik slaap in ons eigen huis met familie en ‘s ochtends komt hij me ophalen natuurlijk.

Een witte jurk
Tja, call me old fashioned, maar een trouwjurk ‘hoort’ toch wit. Het is voor iedereen natuurlijk persoonlijk maar dit is het moment voor mij om een mooie, lange witte prinsessenjurk te dragen. Dat laat ik niet aan me voorbij gaan!

Weggeven door je vader
Dit vind ik eigenlijk wel een beetje een rare traditie maar ik ga het wel (laten) doen. Maar dan net even anders, wat helemaal oké is! Het houdt eigenlijk niet meer in dan met je vader aan je arm naar het ‘altaar’ lopen maar vind het wel wat hebben. (of klopt deze beredenering niet, laat het me dan weten in de comments hieronder!)

Something old, something new…
Something borrowed, something blue. Een van de leukste tradities op een bruiloft en goed haalbaar. Je vraagt aan de vrouwen die dichtbij je staan (emotioneel gezien) die in een gelukkige relatie zijn een voorwerp wat bij één van de vier hoort. Iets ouds, iets nieuws, iets geleend en iets blauws. Dit kan van alles zijn, vaak zijn het sieraden of een blauw kouseband. De jurk is meestal al nieuw.

Openingsdans
Een openingsdans vind ik zo romantisch! Jullie eerste dans als man en vrouw. Robin heeft jaren gedanst en vond dit dan ook heel erg leuk om op de bruiloft te doen. Ik vind het nog wel een beetje spannend. Ik heb wel danservaring maar niet bepaald ballroom. Komt vast goed!

Welke tradities ben ik nog vergeten? Welke tradities hadden jullie op de bruiloft? Laat het me weten in de comments hieronder!

Liefs,
Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

2 thoughts on “Wedding Wednesday: Something old, something new…

    1. Klopt, daarom staat er ook dat ik het net even anders doe 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.