Wedding Wednesday: Onze zoektocht naar DE trouwlocatie

Hoi!

Zoals je eerder kon lezen in mijn checklist voor de bruiloft, is een van de eerste dingen die je moet regelen de locatie.
Waar je rekening mee moet houden bij het vinden van jullie perfecte locatie is:
– je budget
– het aantal gasten
– je dagindeling. Wil je de hele dag op één locatie? Is dat op jullie gewenste locatie mogelijk? Wil je verschillende locaties? Zitten deze dan niet te ver van elkaar vandaan, in verband met reistijd?

location

Tijdens onze zoektocht naar de PERFECTE trouwlocatie wisten we al precies hoe en wat. We wilden niet te veel geld kwijt zijn voor de locatie, we wilden de hele dag op één locatie en we wisten ook het aantal gasten. Op deze manier konden we aantal mooie locaties van ons lijstje schrappen want: te duur of te groot.

We besloten om bij 3 verschillende locaties een offerte op te vragen. Daarna zouden we gaan kijken bij deze locaties, mits de offerte ons beviel.
Locatie 1: We kregen snel reactie op onze offerte aanvraag en ook bij telefonisch contact waren ze ontzettend aardig. Ook de offerte viel binnen ons budget.
Locatie 2: Het duurde anderhalve week voor ik bericht kreeg op onze offerte aanvraag en de mevrouw in kwestie wilde ons telefonisch spreken om onze wensen door te nemen. Drie kwartier na het afgesproken besloot ik haar te bellen. Vier dagen later had ik nog steeds geen offerte ontvangen (inmiddels dus als ruim 2 weken na de offerte aanvraag). Daarnaast hadden wij ons budget aangegeven en daar zat ze ver over heen.
Locatie 3: Offerte aanvraag gedaan online, dat is inmiddels 3 weken geleden en ik heb nog steeds geen offerte ontvangen…

Naar aanleiding van de offerte van Locatie 1, besloten we om te gaan kijken. We waren erg gecharmeerd van de locatie, het was precies wat we voor ogen hadden voor onze perfecte dag. Kleinschalig, sprookjesachtig maar toch landelijk, knus, binnen ons budget en gratis parkeren voor de gasten (ook niet onbelangrijk!).

Na de eerste locatie bezocht te hebben reden we richting een locatie in het centrum van Rotterdam. Deze locatie voldeed niet echt aan onze eisen, voornamelijk vanwege de ligging van het gebouw, wat er verder mooi uit zag. We besloten om toch een offerte aan te vragen. Helaas, ik kreeg een dag later een mail dat de locatie per 31 december 2015 zal sluiten. Dus dit werd hem ook niet.

Ondertussen kregen wij Locatie 1 maar niet uit ons hoofd. En besloten we de locatie vast te zetten. We zullen in Het Koetshuis Rotterdam ons ja-woord geven! We zijn ontzettend blij met onze keuze en kunnen ons nu richten op alle andere voorbereidingen.

koetshuis_2  koetshuis_3koetshuis_1

Brides-to-be, hebben jullie DE trouwlocatie al gevonden? En voor degene onder ons die nog niet getrouwd zijn, hebben jullie al een idee wat voor stijl de locatie moet zijn? En natuurlijk, degenen die hun bruiloft al gehad hebben: hoe ging jullie zoektocht naar de perfecte locatie? Waar gaat je keuze naar uit: alles op 1 locatie of verschillende locaties?

Liefs,

Raïsa

Share

About Raïsa

Hoi! Ik ben Raïsa, van justraisa.nl. Dit is mijn persoonlijke blog over alles wat ik leuk vind. Enjoy! Liefs, Raïsa

4 thoughts on “Wedding Wednesday: Onze zoektocht naar DE trouwlocatie

  1. hier trouwde ons nichtje, we waren de hele dag erbij….zo’n geweldige lokatie….te gek….ps ze nam ons ook nog op een verrassings boottochtje over de maas….geweldig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.